Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Nu börjar BIOVYN™ användas för arbetskläder och hållbart mode

Det svenska klädmärket Farmerrain är det senaste i raden av företag som börjar använda BIOVYN™ som en del av sin hållbarhetsstrategi. BIOVYN™ är världens första kommersiella bio-attribuerade PVC och produceras av INOVYN.

Farmerrain tillverkar både moderiktiga regnkläder och kraftiga arbetskläder som byxor, jackor och overaller som uppfyller hög prestanda och skydd, för t.ex. fiske, jordbruk och brandbekämpning. Företaget har länge använt PVC för sina kläder.

Jonas Carlsson, grundare av Farmerrains säger i en kommentar att BIOVYN™ hjälper företaget i deras ansträngningar att bli klimatneutrala samtidigt som man kan leverera hållbara alternativ till modebranschen.

- Vårt produktsortiment blir både mer miljömässigt hållbart tack vare BIOVYN™ samtidigt som PVC gör att vi också kan erbjuda våra kunder produkter som kombinerar mode med extrem hållbarhet och livslängd till skillnad från andra material som traditionellt används för Kläder."

Farmerrain köper sitt PVC-belagda tyg från Scandinavian Coating som har över 60 års branscherfarenhet och som producerar tyger som är kända för sin goda kvalitet och långa livslängd. Scandinavian Coating producerar tyger för företag, både nationellt och internationellt, inom branscher som hälsovård, livsmedel, fordon och säkerhet.

- Scandinavian Coating arbetar ständigt med att skapa en hållbarare miljö, genom egen återvinning av restprodukter samt med hjälp av biobaserade och återvunna råvaror. Vi är glada för samarbetet med INOVYN som har gjort att vi har kunnat utveckla ett miljöanpassat alternativ till våra befintliga produkter, som också har mindre påverkan på vår miljö, säger Christian Lydén på Scandinavian Coating.

BIOVYN™ är nästa generationens PVC som tillverkas till 100 % av förnybara råvaror som ger en minskning av koldioxidavtrycket med upp till 90 %. INOVYNs försörjningskedja är helt ackrediterad enligt RSB-standarder, som visar att BIOVYN™ har utmärkta hållbarhetsegenskaper och säkrar INOVYNs position som en verklig ledare inom den framväxande cirkulära bioekonomin.

Källa: Nyhet från INOVYN 

Länkar till företagens webbsidor:

www.biovyn.com
www.farmerrain.com
www.scandcoating.se