Skriv ut
Årsstämma

Årsmöte, digitalisering och framtidsstrategi

Välkommen på IKEM:s årsmöte och seminarium kring industrins framtidsstrategi och digitalisering. Seminariet genomförs den 16 maj i Stockholm och avslutas med middag.

Torsdagen den 16 maj genomförs IKEM:s årsmöte dit alla medlemsföretag är välkomna. Vi börjar kl 14.00 med de formella delarna och därefter genomförs ett seminarium tillsammans med Cefic, kemiindustrins europaorganisation, IKEM:s Framtidsstyrelse och företaget Accenture.

Marco Mensink, vd för Cefic inleder seminariet med att presentera den rykande färska Mid Century Strategy. Vi fortsätter dyka ner i frågan om hur svenska industriföretag ligger till med digitalisering. Vad behöver industrin göra för att hänga med?

Vi håller till på GT30, Grev Turegatan 30 i Stockholm. Middagen kl 18.00 serveras på restaurang Penny & Bill på samma adress.

Kostnad för seminarium och middag är 500 kronor (ex moms)

Tider

14.00 Samling med kaffe (GT30, Grev Turegatan 30 Stockholm)
14.15 Stämma
15.20 ”Mid Century Strategy”, Marco Mensink, Cefic
16.00 – 18.00 Digitalisering inom industrin, Accenture och IKEM:s Framtidsstyrelse
18.00 Middag i restaurang Penny & Bill

Varmt välkomna!

Jonas Hagelqvist och Magnus Huss
Vd och vice vd för IKEM - Innovations- och Kemiindustrierna i Sverige

 

Mer om...

Marco Mensink

Marco Mensink

Marco Mensink är generaldirektör för Cefic, den europeiska branschorganisationen för kemiindustrin sedan 2016. Cefics medlemmar bidrar med 550 miljarder euro till EU:s ekonomi och Cefic är därmed den största branschorganisationen i Bryssel. Marco Mensink är holländare och har arbetat i Bryssel sedan 2006. Han är verksam i flera europeiska grupperingar på hög nivå och har ett omfattande kontaktnät inom de olika EU-institutionerna. Marco Mensink har en civilingenjörsexamen inom skogsbruk och företagsekonomi från lantbruksuniversitetet i Wageningen i Nederländerna.

Mid-Century Strategy

Under 2018 har vi tillsammans med Cefic, vår europeiska branschorganisation, arbetat med Mid-Century Strategy. Strategin är en framtidsblickande övning med målsättningen att presentera ett ambitiöst och möjligt scenario för utvecklingen av den europeiska kemiindustrin fram till år 2050.

Olika former av dialog med intressentgrupper har varit en stor del av arbetet. Målgrupp för Mid-Century Strategy är europapolitiker och intressenter inom andra industrigrenar. Strategin lanserades i mars i år.
Under året kommer IKEM på olika sätt använda Mid-Century Strategy i kontakter med politiker, intressenter och som verktyg i en framtidsdialog med våra medlemsföretag.

IKEM:s Framtidsstyrelse

Framtidsstyrelsen består av unga talangfulla medarbetare i IKEM:s medlemsföretag. Gruppen får chans att lära sig hur en bransch- och arbetsgivarorganisation arbetar samtidigt som de får möjlighet att diskutera branschens utmaningar och delta i ett nätverk för framtiden. Gruppen träffas under två år och ses ungefär sex gånger. Med hjälp av Framtidsstyrelsen vill IKEM förbättra kunskapsöverföring, öka inspirationen och bygga kompetens för innovations- och kemibranschens framtida ledare.

Framtidsstyrelsen 2018-2020 består av Anna Bergvall Wibax AB, Alfred Daniels GE Health Care, Timm Dunemann BASF, Anna Johansson AstraZeneca, Tobias Johansson Nynas, Ellen Garberg Löfving Nouryon, Björn Lundin Borealis, Cecilia Ohlauson I-Tech AB, Alexander Perman Cuprum Recycling AB och Emma Brönmark Riex Berendsen.

Accenture

Accenture AB är ett svenskt konsultföretag med verksamhet inom bland annat strategisk rådgivning, konsulttjänster, informationsteknik, digitalisering och optimering av verksamheter. Det är ett dotterbolag till den irländsk-amerikanska konsultfirman Accenture plc. Företaget har kontor i Göteborg, Malmö och Stockholm.
2017 hade Accenture AB en omsättning på nästan 3,5 miljarder svenska kronor och en personalstyrka på 1000 anställda.

Kallelser och årsredovisningar

Nedan kan du läsa kallelser och dagordningar till föreningarnas årsmöten. Nedan hittar du också årsredovisningarna för 2018. Mer information och detaljerat program över seminariet kommer men passa på att redan nu boka in eftermiddagen och kvällen den 16 maj i kalendern. 

Kallelse och dagordning Arbetsgivarföreningen

Årsredovisning Arbetsgivarföreningen

Kallelse och dagordning Branschföreningen

Årsredovisning Branschföreningen

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in