Medarbetaravtal

För arbetare och tjänstemän gäller i dag olika anställningsvillkor, olika regler för ersättningar, löneprocesser och försäkringar. Det tycker vi är omodernt och otidsenligt. I dagens arbetsliv skiljer det allt mindre mellan tjänstemän och arbetare. Medarbetaravtal för samtliga anställda är både mer rättvist och mer rationellt.

Därför driver IKEM på för att få mer likartade avtal för samtliga personalgrupper, vi gör det under avtalsförhandlingar och vi gör det genom att hjälpa våra medlemsföretag att teckna medarbetaravtal på det enskilda företaget.

Nu intensifierar vi arbetet ‒ för oss finns bara medarbetare! 

Fler möjligheter.

Fler Karriärval.

Starkare kultur.

Ett medarbetarval.

IKEM startar en kommunikationskampanj

IKEM startar en kommunikationskampanj i sociala medier för att uppmärksamma sina medlemsföretag på fördelarna med medarbetaravtal. Syftet är att inspirera, ge mer kunskap och hjälpa medlemsföretag att ta klivet över till medarbetaravtal.

IKEM vill hjälpa fler företag att införa medarbetaravtal

Medarbetaravtal – Bra för både medarbetare och företag

Medarbetaravtal främjar vikten av alla anställdas betydelse och stärker samhörighetskänslan på arbetsplatsen. Dessutom minskar det tiden som företag behöver lägga på administration.

Henrik Stävberg, förhandlingschef på IKEM har under de senaste åren sett ett ökat intresse för medarbetaravtal bland medlemsföretagen. Därför har IKEM nu tagit fram inspiration och fakta till företag som vill lära sig mer om denna typ av avtal.

Mer om varför IKEM driver frågan om medarbetaravtal

Processoperatör.

Driftledare.

Toxikolog.

Alla under ett medarbetaravtal.

Se vårt webbinarium om medarbetareavtal

Det var ett stort intresse för vårt webbinarium där Henrik Stävberg, förhandlingschef på IKEM berättade om vad ett medarbetaravtal är och hur ni på företaget kan införa det rent praktiskt. Du kan se webbinariet och ta del av presentationen om du loggar in och går in på kapitlet  Medarbetaravtal under Arbetsgivarfrågor A-Ö

Se webbinariet här

”Det är en tilltalade idé att alla anställdas villkor är desamma”

Lotta Stern är professor i sociologi och VD på Näringslivets forskningsinstitut Ratio, där de inom ramen för ett arbetsmarknadsprogram studerar framtidens svenska modell. Som en del av programmet har de studerat medarbetaravtal. Tillsammans med sin kollega Emma Paulsson har hon bland annat skrivit rapporten ”Framtidens kollektivavtal? Medarbetaravtal ur parternas perspektiv”.

Läs mer

Vill du vet mer om hur ditt företag kan teckna medarbetaravtal? Om du är medlem i IKEM finns information i Arbetsgivarguiden.

Vad är ett medarbetaravtal?

Här finns information

Fördelar med ett medarbetaravtal

Här finns information

Såhär går ni tillväga!

Här finns information

Vi hjälper dig!

Är du intresserad av att inleda processen med att gå över till medarbetaravtal?

Kontakta mig så berättar jag mer om hur du bäst går till väga?

Med vänliga hälsningar
Henrik Stävberg, förhandlingschef på IKEM

Telefon: +46 10 455 38 75
Mobil: +46 70 271 27 73

Mejla till Henrik

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in