Bli medlem i IKEM

Som medlem i IKEM får du stöd och rådgivning kring arbetsgivarfrågor, ett branschanpassat kollektiv­avtal som skapar tydliga spelregler och en stark röst för branschens konkurrens­kraft. Vi driver frågor som att säkerställa tillgången till el i hela landet och snabba, rättssäkra tillståndsprocesser.

Bli trygg i din roll som arbetsgivare

Som medlem i IKEM får du fri rådgivning och smidiga lösningar för kollektivavtal, pension, försäkring och omställning. Vi hjälper dig att förebygga och lösa tvister som kan uppstå i arbetslivet och vi påverkar politiken för att främja medlemsföretagens tillväxt, utveckling och konkurrenskraft.

 • Kollektivavtal anpassat till din bransch.
 • Fri rådgivning i frågor om arbetsrätt, anställningar och kollektivavtal.
 • Branschens röst gentemot politiken i Sverige – och i Bryssel.
 • Ett brett utbud av kurser, utbildningar, seminarier och webbinarier.
 • Samarbeta och nätverka med branschkollegor.

Det här ingår i medlemskapet

Fyra skäl till att bli medlem i IKEM

 • Du får stöd i arbetsgivarfrågor från våra experter

  När du blivit medlem får du tillgång till allt du behöver för att kunna sköta dina arbetsgivarfrågor. Arbetsgivarguiden på webben ger dig fakta, blanketter och mallar – och våra förhandlare och experter ger dig råd och stöd när du behöver.

 • Branschanpassade kollektivavtal underlättar för dig

  Vi träffar branschanpassade avtal om löner och anställningsvillkor. Med kollektivavtalet följer försäkringar och pensioner för dina anställda. Det gör ditt företag till en ännu mer attraktiv arbetsplats. Det är också en kvalitetsstämpel för schyssta villkor och bra försäkringar.

 • Bli en attraktiv arbetsgivare med kostnadseffektiva försäkringar

  Som medlem omfattas dina anställda av kollektivavtalade försäkringar. Det ger dina medarbetare tjänstepension och extra trygghet vid sjukdom, arbetsskada med mera. De kollekivavtalde lösningarna är väldigt kostnadseffektiva eftersom de omfattar så många.

Kontakta oss

Hur vet jag att IKEM är rätt för mitt företag? Vad kostar det? Vilket kollektivavtal kommer gälla hos oss? Det finns många frågor inför ett medlemskap. Kontakta oss så reder vi ut allt!

Telefon010-455 38 50

Epostmedlem@ikem.se

Jag är intresserad av medlemskap i IKEM

Vi kommer behandla dina personuppgifter om du skickar in formuläret. Läs om vår personuppgiftsbehandling här.

”Att veta att jag kan vända mig till IKEM när som helst och få rådgivning i stora som små frågor gör att jag kan känna mig säker i våra förhandlingar och  avtalsfrågor inom företaget.”

Emma Ax, Senior HR Advisor, Yara Europe

En kvalitetsstämpel för ditt företag

Kollektivavtalet skapar tydliga spelregler för både arbetsgivare och anställda. Det blir lätt att göra rätt. Då får branschanpassade villkor och kostnadseffektiva försäkringar och pensioner för dina anställda. Det gör ditt företag till en ännu mer attraktiv arbetsplats och är en kvalitetsstämpel för schyssta villkor och bra försäkringar.

Läs mer om våra branschanpassade kollektivavtal