Vi stöttar dig som arbetsgivare och vi driver branschfrågor

Tillsammans med våra medlemmar arbetar vi för att stärka konkurrenskraften för våra branscher. Hos oss är du med och påverkar företagets framtida förutsättningar och du får råd och stöd kring lagar och regler. Vi driver dina frågor och är din röst i kontakter med media, myndigheter och samhälle.

Vi är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag som arbetar med kemi i vid bemärkelse, både som tillverkare, distributörer och som användare. Företagen är kemi- och plastindustrier, läkemedelstillverkare, raffinaderier eller biokemi- och bioteknikföretag. IKEM företräder också medlemmar från till exempel sten-, tvätt-, metall- och återvinningsindustrin i arbetsgivarfrågor. Välkommen som medlem! 

Vi företräder branschen

IKEM är branschorganisationen för tillverkare och leverantörer av kemikalier och plastprodukter i Sverige. Vi verkar för att skapa en positiv utveckling för dig som medlem. Ju fler vi är desto kraftfullare kan vi påverka.

Som medlem i branschföreningen är du med och påverkar politiken – branschens framtida förutsättningar – tillsammans med branschkollegor och oss. Vi driver dina frågor och är ditt företags röst i kontakt med media, myndigheter och samhälle. 

Du får råd och stöd kring lagar, regler, tillståndsfrågor och märkning av kemiska produkter, plus mycket mer. 

Läs mer

Vi stöttar arbetsgivare

Vårt arbete går ut på att avlasta dig i rollen som arbetsgivare. Genom att bli medlem i arbetsgivarföreningen kan du fokusera på företagets kärnverksamhet. Hos oss får du stöd och rådgivning inom arbetsrätt, kollektivavtal, lönebildning och många andra områden. 

Genom medlemskapet får du kollektivavtal, rådgivning och stöd inom arbetsrätt, lönebildning, arbetsmiljö – bara för att nämna några saker. Genom våra nätverksträffar får du möjlighet att samarbeta med branschkollegor.

Du får tillgång till vår arbetsgivarjour och till vår webbplats där du hittar allt du behöver för att kunna sköta dina arbetsgivarfrågor.

Läs mer

Vi är ett relativt litet företag och har ingen HR-funktion. Det är en trygghet att veta att IKEM finns. De är ett proffsigt bollplank som stöttar oss i personalfrågor och löneförhandlingar.

Ett medlemskap, många fördelar

Trygghet, professionell rådgivning, stöd inom arbetsrättsfrågor, kompetensutveckling, tillgänglig  support, kunnigt bollplank och någon som driver branschfrågor på en bred front. Det är bara några av fördelarna med ett medlemskap i IKEM. Orden är hämtade från medlemmarna själva.

Våra medlemmars tankar om framtiden

Tillsammans med medlemmarna arbetar vi på IKEM för att stärka konkurrenskraften för vår bransch. Ju fler vi är, desto starkare blir vi. Att jobba nära medlemsföretagen, lyssna, samla in tankar och önskemål är en viktig del av arbetet. Vilka önskemål och tankar har våra medlemmar inför framtiden?

Goda råd bara ett samtal bort

IKEM:s arbete handlar om att stötta dig som arbetsgivare och att driva branschfrågor. Det kan vara små och enkla frågor eller större och knivigare. Som medlem är du alltid välkommen att höra av dig. Vi hjälper till så fort vi kan och är alltid bara ett samtal bort. Vid vilka tillfällen uppskattar våra medlemsföretag att vi stöttar och hjälper till?

1 Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli medlem i IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige? Intresseanmälan för att bli medlem kan du fylla i här. Du är också välkommen att ringa till oss eller skicka en e-post.

2 Återkoppling

När vi har fått din intresseanmälan, kontaktar vi dig för att se vilket medlemskap som passar dig och det företag du representerar. Du får sedan en inträdesblankett som du kan fylla i och skicka till oss.

3 Medlemskap

När du har lämnat in de uppgifter som behövs, registrerar vi ditt medlemskap. Därefter får du ytterligare information om ditt medlemskap och du kan skapa inloggning på ikem.se och ta del av våra tjänster. Välkommen!

Sociala medier

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in