Arbetsgivarguiden

Här har vi samlat rådgivning och stödmaterial för dig som är chef eller som jobbar med personaladministrativa uppgifter.

Som medlem i arbetsgivarföreningen kan du prenumerera på IKEM:s Arbetsgivarbrev. 

Till IKEM:s nyhetsbrev

Verktyg och stöd för dig som arbetsgivare

Arbetsgivarfrågor A-Ö

Kollektivavtal

Blanketter och mallar

Nyheter - Arbetsgivarguiden

Stödet för korttidsarbete förlängs och IKEM har träffat nya avtal

17 jun 2021 | Arbetsgivarguiden
Det befintliga förstärkta systemet om stöd för korttidsarbete upphör den 30 juni 2021. Nu har Regeringen kommit med ett förslag om att förlänga det förstärkta systemet i ytterligare tre månader: juli, augusti och september 2021. IKEM därför träffat nya avtal avseende korttidsarbete med statligt stöd för arbetare och tjänstemän. Avtalen gäller från 1 juli till och med 30 september 2021.
Läs mer

Ny lämplighetsprövning av den som deltar i verksamhet med explosiva varor

16 jun 2021 | Arbetsgivarguiden, Lagar & avtal
I syfte att öka kontrollen över de som befattar sig med explosiva varor och bidra till att bryta denna utveckling har Riksdagen beslutat om ändringar i lagen (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor. Den nuvarande tillståndsprövningen blir mer omfattande. Samtidigt förtydligas och utökas regleringen kring bland annat möjligheten att återkalla tillstånd.
Läs mer

Regeringen presenterade LAS-förslag

7 jun 2021 | Arbetsgivarguiden, Anställning
Nu är regeringens utredningar om flexibilitet, omställningsförmåga och trygghet på arbetsmarknaden klara. Nu ska förslagen ut på remiss och planen är att förändringarna ska genomföras vid halvårsskiftet 2022.
Läs mer

Nya regler om arbetsanpassning

2 jun 2021 | Arbetsgivarguiden, Arbetsmiljö
Från den 1 juni gäller Arbetsmiljöverkets nya regler, AFS 2020:5, om arbetsanpassning. Föreskrifterna har ett tydligare fokus på de arbetslivs- och arbetsplatsinriktade insatserna, det vill säga de delar som arbetsgivaren rår över.
Läs mer

Online: Introduktion till systematiskt arbetsmiljöarbete

31 maj 2021 | Arbetsgivarguiden, Arbetsmiljö
Den 6 maj höll vi ett webbinarium där vi gick igenom grunderna för systematiskt arbetsmiljöarbete, det vill säga den metod som hjälper dig som arbetsgivare att hantera alla typer av arbetsmiljöförhållanden i er verksamhet.
Läs mer

Relaterat innehåll

Med en inloggning får du tillgång till allt som hör till ditt medlemskap.

Skapa inloggning

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in