Arbetsgivarguiden

Här har vi samlat rådgivning och stödmaterial för dig som är chef eller som jobbar med personaladministrativa uppgifter.

Arbetsmiljöverket har ändrade regler: Covid-19 som allvarligt tillbud

Arbetsgivarfrågor A-Ö: Covid-19 för arbetsgivare

Verktyg och stöd för dig som arbetsgivare

Arbetsgivarfrågor A-Ö

Kollektivavtal

Blanketter och mallar

Nyheter - Arbetsgivarguiden

Ompröva vem som ska få gå komvux och yrkesvux

4 mar 2021 | Arbetsgivarguiden, Kompetensförsörjning
Vi är oroade av den prioritetsordning som nu föreslås. Därför uppmanar vi regeringen att ompröva beslutet. Det skriver Greta Hjortzberg, IKEM, tillsammans med andra representanter för arbetsgivar- och fackförbund i Industrirådets arbetsgrupp för kompetensförsörjning
Läs mer

Regeringen förslår att arbetsgivaravgifter för upp till två anställda sänks

19 feb 2021 | Arbetsgivarguiden, Anställning
Möjligheterna att anställa har blivit svårare på grund av pandemin. Regeringen föreslår därför att nedsättningen av arbetsgivaravgiften temporärt ska utvidgas för den första anställda till att omfatta två personer. Förslaget till Lagrådet bygger på överenskommelsen med regeringspartierna, Liberalerna och Centerpartiet.
Läs mer

Arbetsmiljöverket ändrar sin tolkning kring smittor i arbetslivet

19 feb 2021 | Arbetsgivarguiden, Arbetsmiljö
En ny tolkning som påverkar samtliga företag i Sverige och som ger upphov till en rad frågor. Ändringen har dessutom skett utan kommunikationsinsats från Arbetsmiljöverket. Mycket anmärkningsvärt tycker vi på IKEM, som nu, tillsammans med Svenskt näringsliv och övriga arbetsgivarorganisationer kräver förklaring från Arbetsmiljöverket.
Läs mer

Regeringens nya arbetsmiljöstrategi

15 feb 2021 | Arbetsgivarguiden, Arbetsmiljö
Den nya strategin har titeln En god arbetsmiljö för framtiden och ska gälla för åren 2021 - 2025. Den har fyra prioriterade områden och ersätter den tidigare arbetsmiljöstrategin som gällt senaste åren. En hel del i uppdragen och upplägget känns igen från föregående strategi men både pandemin och ett ökat fokus på jämställhet genomsyrar den nya strategin. En årlig redovisning kommer att ske 1 mars varje år.
Läs mer

Nya regler för resor till Sverige

15 feb 2021 | Arbetsgivarguiden
Regeringen har beslutat att personer som är utländska medborgare och som vill resa in i Sverige måste ha testat negativt för covid-19. Resenären måste kunna visa upp ett intyg vid gränsen som visar att resenären har testat negativt.
Läs mer

Relaterat innehåll

Förläggning av semester, fördjupning i arbetsrätten och systematiskt arbetsmiljöarbete är några exempel på våra webbinarier. Anmäl dig! 

Utbildning & aktiviteter

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in