Arbetsgivarguiden

Här har vi samlat rådgivning och stödmaterial för dig som är chef eller som jobbar med personaladministrativa uppgifter.

Vad är arbetsgivarens ansvar vid hemarbete? Denna och många fler frågor besvarar vi under en ny plattform med samlad information inom området. 

Arbetsgivarens ansvar vid hemarbete

Coronaviruset - här är samlad information för arbetsgivare.

Korttidspermittering, mallar och FAQ:n

Verktyg och stöd för dig som arbetsgivare

Arbetsgivarfrågor A-Ö

Kollektivavtal

Blanketter och mallar

Nyheter - Arbetsgivarguiden

Coronaviruset – Vad gäller för arbetsgivaren?

27 okt 2020 | Arbetsgivarguiden
Coronaviruset sprids just nu över världen och flera europeiska länder är drabbade. Här svarar IKEM på några vanliga frågor som arbetsgivaren bör ha svar på. Sist hittar du viktiga aktörer som kan vara bra att känna till. Kontakta IKEM för vägledning.
Läs mer

IKEM:s Arbetsgivardag

16 okt 2020 | Arbetsgivarguiden, Lagar & avtal
Välkommen till IKEM:s Arbetsgivardag. I år ställer vi om genomför arbetsgivardagen under en halvdag i digital form. IKEM:s arbetsgivardagar kommer att hållas i digital form under en halvdag mellan klockan 9:00 och 12:00. Du deltar kostnadsfritt!
Läs mer

Träffpunkt IKEM: Kom på regionalt möte digitalt!

16 okt 2020 | Anställning
Höstens Träffpunkt-IKEM täcker områden som ibland tappas bort vid både anställning och avslut av anställning. Det är lätt att vara efterklok, men det behöver ni inte vara efter att har varit med vid något av våra tre tillfällen 5 november, 11 november eller 16 november. Träffpunkt ges under en förmiddag då advokaterna Henrik Bengtsson och Magnus Berterud från Advokatfirman Delphi medverkar.
Läs mer

Lönebildningsdagarna

1 okt 2020 | Arbetsgivarguiden, Lönebildning
Årets Lönebildningsdag sker i digital form och därför har vi valt att dela upp programmet på två tillfällen – den 15 respektive 22 oktober.
Läs mer

Relaterat innehåll

Avtal 20: Gemensamt ansvar när vi återupptar förhandlingarna

Den 1 oktober återupptas förhandlingarna om nya kollektivavtal. Det sker i ett läge när osäkerhet inom hela världsekonomin fortfarande är stor och arbetslösheten är hög.

Vem  bestämmer vid hemarbete? Hur ska man tänka i arbetsmiljöfrågor? Hur fungerar försäkringsskyddet?

Läs mer här

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in