Arbetsgivarguiden

Här finns rådgivning och stödmaterial för dig som är chef eller som jobbar med personaladministrativa uppgifter.

Verktyg och stöd för dig som arbetsgivare

Arbetsgivarfrågor A-Ö

Kollektivavtal

Blanketter och mallar

Nyheter - Arbetsgivarguiden

Rapportera in till medlemsuppgiften.se senast 28 februari

21 jan 2022 | Arbetsgivarguiden
Nu är det dags att rapportera in företagets uppgifter för ert medlemskap i IKEM till medlemsuppgift.se. Uppgifterna ligger till grund för den årliga service- och medlemsavgiften som finansierar det arbete som medlemsorganisationerna tillsammans med Svenskt Näringsliv genomför för att göra det enklare och lönsammare att driva företag och vara arbetsgivare.
Läs mer

Många ville veta mer om medarbetaravtal

19 jan 2022 | Arbetsgivarguiden
Intresset från medlemmarna var stort när IKEM på onsdagen arrangerade ett webbinarium om medarbetaravtal. Ett sextiotal personer var anmälda till webinariet där Henrik Stävberg informerade om vad ett medarbetaravtal är och vad företag som vill teckna ett sådan avtal bör tänka på. Nu kan alla IKEM-medlemmar titta på en inspelad version av webbinariet och ta del av presentationen.
Läs mer

Ändring i tjänstemannaavtalet på grund av höjt tak för sjukpenning

17 dec 2021 | Arbetsgivarguiden
Riksdagen beslutade den 15 december 2021 att höja inkomsttaket vid beräkning av sjukpenninggrundande inkomst i socialförsäkringsbalken från 8 till 10 prisbasbelopp. De ändrade reglerna kommer att träda ikraft den 1 januari 2022 och IKEM har därför kommit överens med tjänstemannaorganisationerna om en konsekvensändring i kollektivavtalet för tjänstemän.
Läs mer

Seminarie/webbinarie: Mer klimatvänlig och rättsäker miljöprövning

30 nov 2021 | Arbetsgivarguiden
Svenskt Näringsliv lanserar under seminariet den 14 december rapporten ”En miljöprövning för omställning och nya möjligheter” som fokuserar på hur lagstiftningen bör utformas för att utveckla det goda miljöskyddet genom effektivare miljötillståndsprocesser. Rebecca Wennerberg som är miljöjurist på IKEM, är en av de medverkande. Du kan delta på seminariet antingen fysiskt i Stockholm i Näringslivets Hus eller online.
Läs mer

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in