Skriv ut

Kemins Dag

Kemins Dag 2020 - Tema Växthälsa

Materialpaketen slut

Årets materialpaket är nu slut. Du som är lärare och inte hann beställa årets paket hälsas därför välkommen tillbaka nästa år. Vi öppnar anmälningssidan i slutet på maj.

Om du vill ställa dig på kö för paket som eventuellt inte hämtas ut (det händer tyvärr ibland) kan du maila Susanne Hellqvist, susanne@lamanica.se. Om det skulle vara så att du kan få ett paket kommer Susanne meddela dig, men det blir först i slutet på september.

Till er som redan beställt börjar vi skicka ut Kemins Dags-paket i mitten på september. Har du frågor om din beställning kontakta Susanne Hellqvist, susanne@lamanica.se , 0150-78880.

Den 16-17 oktober firar 110 000 barn Kemins Dag och genomföra Sveriges största kemiexperiment med material som deras lärare beställt från IKEM.

FN har utsett 2020 till Internationella året för växthälsa. Årets Kemins Dags-experiment handlar därför om fosfor och kväve, två näringsämnen som är viktiga för att växter ska må bra och utvecklas optimalt. Det första är en lärarledd demonstration. Det andra experimentet är utformat så att eleverna själva ska kunna genomföra det.

#keminsdag