Skriv ut

Allkemi - nyheter om kemi, innovation och hållbar utveckling

Vad har vi egentligen för praktisk nytta av kemikalier och kemisk kunskap? Och varför ökar användningen av kemikalier i vårt moderna samhälle? Jo, det får du veta här.

Skälet är förstås att kemikalier gör så enormt mycket nytta. För att vi ska hålla oss friska (hygien, läkemedel och medicinprodukter), för att vi och vår omgivning ska bli vackra (smink, färg) och för att de spar resurser och bidrar till ett hållbart samhälle (energisnålare processer, lättare material och minskad råvaruåtgång).

Men det finns förstås även utmaningar med kemikalier som inte håller måttet och med kemikalier som används på ett felaktigt sätt. Därför behövs både forskning och utveckling av nya metoder och produkter. Det är sånt som du kan läsa om i Allkemi. Tidningen utkommer en gång per termin.

Elever

Elever i årskurs 7-9 och på gymnasiet kan prenumerera utan kostnad.

När du börjar prenumerera på Allkemi får du även ett välkomstpaket som innehåller en folder om det periodiska systemet och vår trevliga penna med utdragbart periodiskt system. När det är dags att söka till högskolan får du ett paket med informationsmaterial om olika utbildningar inom kemiområdet.

Beställ din prenumeration här

Lärare

Lärare kan prenumerera på valfritt antal exemplar av Allkemi utan kostnad.
Alla lärare som prenumererar får även Skolnytt. I välkomstpaket finns foldern om det periodiska systemet och vår trevliga penna med utdragbart periodiskt system.

Beställ din prenumeration här