Skriv ut

Utskrift

Skriv ut
Jonas Hagelqvist, vd IKEM
Jonas Hagelqvist, vd IKEM Foto: Bengt Säll

Kriget i Ukraina

Ryssland fortsätter att trappa upp sina militära attacker mot Ukraina. Att dessa grymheter och övergrepp mot en fredlig demokrati pågår i vår tid, i vår del av världen är svårt att ta in. Ingen vet när eller hur detta kommer att sluta. De flesta verkar tyvärr överens om att vi har ett har ett utdraget förlopp framför oss när det gäller mänskligt lidande och stora konsekvenser för den globala handeln och ekonomin.

EU, USA och Storbritannien har som alla vet svarat med snabba och hårda sanktioner mot Ryssland. Alla företag behöver orientera sig om vilka sanktioner som införs och ha beredskap för att hantera konsekvenserna.

Svenskt Näringsliv har samlat relevanta länkar med information om sanktionerna på ett överskådligt sätt

IKEM har även ett nytt kapitel i Arbetsgivarfrågor A-Ö som heter "Kriget i Ukraina" där du bland annat kan läsa om åtgärder vid produktionsstörningar.

Om ditt företag behöver hjälp med arbetsrättsliga frågor kontakta IKEM:s Arbetsgivarjour på telefon 010-455 38 80 eller via jouren@ikem.se.  Arbetsgivarjouren har öppet mellan klockan 8.30 - 16:30 och lunchstängt mellan klockan 12.00 - 13.00

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in