Nya chefer inom kommunikation och näringspolitik på IKEM

Margareta Bosved tillträder den nyinrättade tjänsten som kommunikationschef och Nils Hannerz tillträder tjänsten som chef för den nybildade avdelningen politik. Margareta kommer närmast från rollen som kommunikationschef på Akademikerförbundet SSR. Nils har arbetat i åtta år på IKEM, senast i rollen som forsknings- och innovationschef.

I syfte att ytterligare stärka och effektivisera vår organisation skapas två nya avdelningar på IKEM. Avdelningen för politik samt en kommunikationsavdelning.

– Margareta kommer att leda kommunikationsavdelningen och jag är glad att kunna rekrytera en sådan erfaren kommunikationschef. Med sin erfarenhet av strategisk kommunikation från olika samhällssektorer och medlemsorganisationer kommer hon att kunna ge viktiga bidrag i den fortsatta utvecklingen av IKEM:s kommunikation säger Jonas Hagelqvist, vd på IKEM.

– Jag är också glad att Nils Hannerz axlar rollen som chef för politikavdelningen. Med sin långa erfarenhet från områden som klimatfrågor, innovationsfrågor och allmän industripolitik gentemot politiker och myndigheter kommer han att ge viktiga bidrag till att driva IKEM:s näringspolitiska agenda, avslutar Jonas Hagelqvist.

Margareta Bosved har tidigare arbetat inom såväl regerings- som riksdagskansliet och har även varit kommunikationschef på företagarorganisationen Stockholms Handelskammare samt på Premiepensionsmyndigheten.

– IKEM:s medlemsföretag är en viktig del av svensk industri. Att de har goda förutsättningar att bedriva och utveckla sina verksamheter är avgörande för Sveriges internationella konkurrenskraft och för att vårt land ska kunna klara de utmaningar klimatomställningen medför. Jag hoppas kunna bidra till att öka kunskaperna om innovations- och kemiiindustriernas betydelse och att stärka våra medlemmars röst i samhällsdebatten, säger Margareta Bosved.

Nils Hannerz är civilingenjör i kemiteknik och har tidigare arbetat som organisations- och mangagementkonsult på Tipforce och MacMannberg, som vice VD på startupen Super Local Media och vid forskningsinstitutet RISE JTI.

– Politikens ambition kring omställningen inom klimat och kemikaliepolitik leder nu till en flod av nya förslag och regler. Vi måste jobba stenhårt för att förutsättningarna för IKEM:s medlemsföretag är så goda att de vill investera vidare i landet och ser fram emot att delta i det arbetet tillsammans med kollegorna på IKEM, säger Nils Hannerz.