Trioworld rekordinvesterar i Sverige

IKEM:s medlemsföretag Trioworld berättar i en intervju med Dagens Industri om sin miljardinvestering i en rad anläggningar i bland annat Sverige, Danmark och Frankrike. En av dessa storsatsningar är bygget av en av de största anläggningar för återvinning av plast i Sverige.

Trioworld är ett av Sveriges största plastföretag och en ledande producent av polyetenfilm. Företaget skapar förpackningslösningar av polyetenfilm för att göra transporter och livsmedel säkrare, jordbruk smartare, skyddet inom sjukvården optimalt, och mycket mer. Rekordinvesteringen ska bidra till företagets mål att bli ledande inom återvunnen plast samt växa till dubbel storlek inom fem år.

En av de största investeringarna sker i återvinningsanläggningen i Korsberga, utanför Vetlanda. Här återvinns bland annat ensilageplast som används i stora volymer i jordbruket. Investeringen är enligt Trioworld en av de största satsningarna på plaståtervinning i Sverige hittills och genomförs också med hjälp av ett stort statligt stöd via Klimatklivet. När man är klara 2024 kommer anläggningen att bli en av de största i Europa i sitt slag och bidra till att minska koldioxidavtrycket från bland annat det svenska jordbruket berättar Andreas Malmberg, VD på Trioworld, i intervjun.

Enligt Trioworld var det inget lätt beslut med rekordinvesteringen med tanke på de många mörka moln som finns med energikris, hög inflation och försämrade konjunkturutsikter. Men för att ta ledartröjan i klimatomställningen inom branschen var den nödvändig. Man hoppas nu på snabba reformer för storskalig utbyggnad av ny elproduktion och stärkta elnät, inte minst i södra Sverige där det är stor brist på kapacitet och priserna ofta är skyhögt högre än i norr.

Här kan du läsa intervjun i DI