Färdplanen inom Fossilfritt Sverige tar form

IKEM är i full färd med att ta fram den 23:e färdplanen inom Fossilfritt Sverige. Igår gick den nationella hearingen av stapeln och deltog gjorde beslutsfattare, medlemsföretag, experter och intresseorganisationer. Engagemanget var över all förväntan och vi är enormt tacksamma för de värdefulla och konstruktiva inspelen som IKEM nu tar med sig i den fortsatta processen med färdplanen.

– Vi ska inte sticka under stol med att utmaningarna är stora. Men det är även möjligheterna. IKEM:s medlemmar står fast beslutna om att genomföra en kemikalieomställning och nå klimatmålen, säger Jonas Hagelqvist, VD, IKEM.

Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige, och Malin Strand, projektledare för Fossilfritt Sverige, höll tillsammans med IKEM:s Jonas Hagelqvist och Pernilla Åhrlin i taktpinnen för dagen.

Hearingen gästades av James Lundström från Volvo Cars som berättade om nya affärsmöjligheter för branschen när fordonsindustrin tar nya gröna kliv. Vi fick också lyssna till intressanta paneldiskussioner med Nouryon, Astra Zeneca, Kemikalieinspektionen, Perstorp, Borealis med flera. Hearingens deltagare gjorde också inspel i de olika workshoparna för kemi, läkemedel och plast. IKEM tar med sig samtliga perspektiv och kommer att fortsätta diskussionerna lokalt.

Tack till alla er som deltog!

°