Nyheter

Nyheter

Ökat samarbete med industrin är nödvändigt

10 feb 2020
Nej, ökad basfinansiering till RISE är inte vad industrin, svenska innovationssystemet eller Sverige behöver i kommande forsknings- och innovationsproposition. Att vända utvecklingen och göra Sverige mer attraktivt för industrins investeringar kommer kräva långsiktighet, internationellt fokus och samarbete. För det krävs ett omtag i styrningen av institut och lärosäten som gynnar forskningssamarbete med industrin.

Coronaviruset: Så här kan arbetsgivaren agera

31 jan 2020 | Arbetsgivarguiden
En högaktuell fråga är oron kring Coronaviruset. Vi har sammanställt hur du som är arbetsgivare kan agera om anställda varit i områden drabbade av viruset.

Magnus Huss debatt om plastpåseskatten

31 jan 2020
Den 29 januari tog riksdagen beslut om att införa en skatt på plastpåsar. Den nya skatten har sedan dess debatterats flitigt bland annat i Svenska Dagbladets ledarpodd. I panelen fanns förutom Magnus Huss, IKEM även Mats Hedenström, Svensk Handel, Jesper Sandström, Svenska Dagbladet och Rebecka Le Moine, skattepolitisk talesperson för Miljöpartiet.

Missa inte succékonferensen

20 jan 2020
Arbetsmiljökonferensen ”Gilla Jobbet” drar ut på Sverigeturné under våren. Anmäl dig redan idag, så missar du inte ett stekhett ämne.

Kunskap om rengöringsmedel minskar risken för ohälsa

20 jan 2020
Forskaren Linda Schenk tilldelas 3 822 000 kronor för att ta reda på användningen av rengöringsmedel i arbetslivet och få en samlad bild av hur dessa påverkar hälsan. Syftet är att förebygga skador och sjukdomar som orsakas av kemikalier som används i rengöring.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in