Kalendarium: Kurser och event

Här hittar du alla våra kurser, seminarier, nätverksträffar och andra event. 

Utbildningarna är kostnadsfria eller kraftigt rabatterade för medlemmar i IKEM. 

Kalendariet uppdateras kontinuerligt. Du som är medlem i IKEM kan prenumerera på våra kursutskick.

Ska du till Almedalsveckan? Här hittar du alla våra evenemang i Almedalen.

 • Webbinarie 

  Uthyrningslagens 24-månadersregel

  Den 1 oktober 2024 är det skarpt läge för 24-månadersregeln i uthyrningslagen. Välkommen till ett webbinarie där vi djupdyker i bestämmelserna som innebär att kundföretag behöver hantera långtidsinhyrd arbetskraft. Webbinariet är öppen för dig som är medlem i IKEM.

 • Webbutbildning 

  Diskriminering och trakasserier

  "Diskriminering och trakasserier" vänder sig till alla inom företaget som i sitt dagliga arbete hanterar arbetsrättsliga frågor eller personalfrågor för arbetsgivarens räkning, till exempel personalhandläggare, företagets representanter vid fackliga förhandlingar, chefer/arbetsledare med personalansvar med flera. Kursen ges i samarbete med Industriarbetsgivarna.

 • Webbinarie 

  Webbinarie om lönetransparensdirektivet

  Den 29 maj överlämnade utredningen sitt betänkande om genomförande av lönetransparensdirektivet till regeringen. En av slutsatserna är att implementeringen kräver förändringar i diskrimineringslagen. Vi ger dig inblick i vad dessa förändringar kan komma att innebära för dig som arbetsgivare.

 • Webbutbildning 

  Förtroendemannalagen

  Kursens fokus är på arbetsrättslig lagstiftning och inte på kollektivavtal och vänder sig till dig som arbetar på ett företag som är medlem i IKEM. Vi håller kursen tillsammans med Industriarbetsgivarna.

 • Konferens/Seminarie 

  IKEMDAGEN 2024

  Den 10 oktober är det dags för IKEMDAGEN – en eftermiddag med möten, mingel och ett fullspäckat program med fokus på våra branschfrågor. Anmäl dig redan nu för att säkra din plats!

 • Webbutbildning 

  I-avtalet - en introduktion

  Vi ger en översiktlig genomgång av de viktigaste delarna i I-avtalet och arbetstidsavtalet som ger dig en grundläggande förståelse över hur avtalen ska tillämpas.

 • Webbutbildning 

  Arbetsrättslig grundkurs

  Denna arbetsrättsliga kurs vänder sig till dig som är intresserad av arbetsrättens grunder och de vanligaste lagarna som gäller för dig som arbetsgivare. Kursen är indelad i två block och ges 24 och 25 oktober. IKEM håller kursen tillsammans med Industriarbetsgivarna.

 • Kurs 

  Konflikthantering

  Stockholm

  En kurs för dig som är chef och som vill bli säkrare på att hantera svåra och viktiga samtal. Kursen vänder sig till dig som är chef, arbetsledare med personalansvar eller HR. Transportföretagen anordnar kursen i samarbete med IKEM, Trä- och Möbelföretagen, Gröna arbetsgivare och Livsmedelsföretagen. 

 • Kurs 

  Ny som ledare

  Täby

  Det här är en kurs för dig som är ganska ny i ledar- chefsrollen eller har liten erfarenhet av att utveckla en grupp. "Ny som ledare" anordnas av Transportföretagen i samarbete med IKEM, Grafiska Företagen, Trä- och Möbelföretagen, Gröna arbetsgivare och Livsmedelsföretagen. 

 • Kurs 

  Förhandla med facket

  Stockholm

  För att lyckas i fackliga förhandlingar behöver du en bra grund att stå på. De fackliga motparterna är ofta pålästa och kunniga. Förhandlingar är inte bara psykologi utan lika mycket kunskap om förhandlingsregler och strategier. Kursen ges i samarbete med Industriarbetsgivarna.

 • Webbinarie 

  Fyra steg till en bra lönebildning

  För att lyckas med lönebildning behövs legitimitet i lönebildningsprocessen och kunskap om de möjligheter och ramar kollektivavtalen ger. Denna kurs ger dig en ökad kunskap om hur du kan införa en bra lönebildning på din arbetsplats och hur du tar fram lokala lönesystem. IKEM håller kursen tillsammans med Industriarbetsgivarna.

Kontakt