Kalendarium: Kurser och event

Här hittar du alla våra kurser, seminarier, nätverksträffar och andra event. 

Utbildningarna är kostnadsfria eller kraftigt rabatterade för medlemmar i IKEM. 

Kalendariet uppdateras kontinuerligt. Du som är medlem i IKEM kan prenumerera på våra kursutskick.

 • Webbinarie 

  Webbinarie om bakgrundskontroller

  På det här webbinariet får du en övergripande bild av de frågor som arbetsgivaren behöver ta ställning till och hantera i samband med bakgrundskontroller i samband med exempelvis rekrytering. Webbinariet vänder sig till alla medlemmar i IKEM.

 • Konferens/Seminarie 

  Träffpunkt IKEM – Karlskoga

  Karlskoga

  Träffpunkt IKEM är en halvdag där medlemmar i IKEM träffas, delar erfarenheter och fyller på med färsk kunskap i arbetsrättsliga frågor. Vi bjuder också på gemensam lunch.

 • Webbinarie 

  AI i arbetslivet

  Mot bakgrund av EU:s kommande AI-förordning och den AI-revolution industrin står inför bjuder vi in till webbinariet AI i arbetslivet den 13 juni. Vi tar bland annat upp vad företag bör tänka på vid användande av AI i sin verksamhet och i arbetsrättsliga sammanhang. Webbinariet är kostnadsfritt och hålls tillsammans med Industriarbetsgivarna.

 • Webbinarie 

  Digital Träffpunkt IKEM Norrland

  IKEM bjuder in till en digital "Träffpunkt IKEM Norrland" den 19 juni. Alla medlemsföretag som tillhör region Norrland är välkomna att delta. Din medverkan är kostnadsfri.

 • Webbutbildning 

  Diskriminering och trakasserier

  "Diskriminering och trakasserier" vänder sig till alla inom företaget som i sitt dagliga arbete hanterar arbetsrättsliga frågor eller personalfrågor för arbetsgivarens räkning, till exempel personalhandläggare, företagets representanter vid fackliga förhandlingar, chefer/arbetsledare med personalansvar med flera. Kursen ges i samarbete med Indusriarbetsgivarna.

 • Webbutbildning 

  Förtroendemannalagen

  Kursens fokus är på arbetsrättslig lagstiftning och inte på kollektivavtal och vänder sig till dig som arbetar på ett företag som är medlem i IKEM. Vi håller kursen tillsammans med Industriarbetsgivarna.

 • Kurs 

  Förhandla med facket

  För att lyckas i fackliga förhandlingar behöver du en bra grund att stå på. De fackliga motparterna är ofta pålästa och kunniga. Förhandlingar är inte bara psykologi utan lika mycket kunskap om förhandlingsregler och strategier. Kursen ges i samarbete med Industriarbetsgivarna.

Kontakt