Webbinarie 

AI i arbetslivet

Mot bakgrund av EU:s kommande AI-förordning och den AI-revolution industrin står inför bjuder vi in till webbinariet AI i arbetslivet den 13 juni. Vi tar bland annat upp vad företag bör tänka på vid användande av AI i sin verksamhet och i arbetsrättsliga sammanhang. Webbinariet är kostnadsfritt och hålls tillsammans med Industriarbetsgivarna.

Datum
13 juni, 2024
Tid
13:00 - 14:00
Övrigt

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds via Teams.

Anmälan

Under våren 2026 kommer merparten av EU:s AI-förordning (”AI-act”) att börja gälla i Sverige, en förordning som är en del av EU:s digitala strategi och som kommer att kategorisera bland annat företags AI-system i olika riskkategorier med olika restriktioner. 

Lisa Lindmark Wastelius, IKEM, Christian Rimmerfeldt, Industriarbetsgivarna samt Hanna Hansson, immaterialrättsjurist på AWA Sweden diskuterar kring AI:s påverkan på arbetsrättsliga skyldigheter samt den upphovsrättsliga problematik som kan uppkomma.

Frågor som berörs är bland annat äganderätten till och hanteringen av AI-genererat material samt de arbetsrättsliga rättigheter och skyldigheter som kan uppkomma, exempelvis vad arbetsgivaren bör tänka på i fråga om policys och liknande.

Välkommen!