Konferens/Seminarie 

IKEMDAGEN 2023

Vägen till omställning stavas innovativ kemi. Utan kemi blir det inga solceller, återvinningsbara batterier, läkemedel eller effektiv energiförsörjning. Våra företag kan och vill accelerera men då behöver också förutsättningarna finnas – såväl i Sverige som i EU.

Datum
12 oktober, 2023
Tid
14:30 - 20:30
Adress
Karlavägen 100 Stockholm

Garnisonen

Pris
0 kr ex moms
Övrigt

Vid förhinder till middagen, hör av dig senast den 4 oktober annars faktureras du 300 kronor för middagen.

 

Sista anmälningsdag
4 oktober, 2023
Anmälan

2024 står ett EU-val för dörren och snart har en fjärdedel av regeringens mandatperiod passerat. Hur ligger vi till? Vilka ambitioner har våra företag och möts de upp av våra beslutsfattare? Vilka förutsättningar finns på plats och vad saknas för att accelerera?

Från IKEM:s medlemsföretag välkomnar vi Per Alfredsson AstraZeneca, Anna Berggren Perstorp, Emil Källström Sekab och Lena Lundberg Trioworld upp på scen för att samtala om möjligheterna att accelerera och faktorer som kan grusa utvecklingen.

Det svenska ordförandeskapet för Europeiska unionens råd har landat, ett Europaval står för dörren, förhandlingar i EU präglas av ambitiösa klimatambitioner och lagstiftande. Katarina Areskoug Mascarenhas, Impact Europe, ger oss en analys av läget på europanivå. EU-parlamentarikerna Emma Wiesner (C) och Jessica Polfjärd (M) deltar och diskuterar de EU-frågor som påverkar vår bransch allra mest.

Ytterligare perspektiv får vi från Martina Lind, tidigare stabschef hos Lars Leijonborg, och Sandro Wennberg som har en bakgrund som politisk sakkunnig hos flera S-ministrar. De ger oss en spaning kring opinionsläget hösten 2023 och vad de ser i den politiska spåkulan framåt.

Våra ledsagare genom dagen är Maria Wetterstrand och Benjamin Dousa – båda med gedigen erfarenhet från politikens värld och med perspektiv från olika håll. Maria – tidigare språkrör för Miljöpartiet är idag vd för Miltton Europe i Bryssel och Benjamin är vd för tankesmedjan Timbro och har tidigare varit förbundsordförande för Moderaternas ungdomsförbund. 

På IKEMDAGEN 2023 möts alla vi som är intresserade av, och nyfikna på, den bransch som driver omställningen och vill accelerera! Här får du möjlighet att mötas och mingla med branschkollegor och andra aktörer som är engagerade i våra frågor.

Vi samlas kl 14.30 och efter ett par timmars spännande program avslutar vi med gemensam middag cirka kl 18.30.

Välkommen till en viktig och spännande eftermiddag och kväll!

Seminarium Policy Brief

Vad händer inom kemikalielagstiftningen, hur påverkas du av elpriserna och vad händer på Bryssel-arenan som har påverkan på din verksamhet? Hur kan du som företag förbereda dig på förändringar i omvärlden och möta dessa på bästa sätt? Seminariet vänder sig till medlemmar i IKEM.

Anmäl dig till Policy Brief. Samma dag och samma plats som IKEMDAGEN 2023.