Nyheter

Nyheter

Industrins reformagenda

16 nov 2020 | Arbetsgivarguiden
Välkommen till ett digitalt seminarium 25 november där ledande politiker och näringslivsexperter diskuterar vad som behöver göras för att stärka Sverige som industrination.

Konjunkturbrev från IKEM - Uppskjutna investeringar i spåren av corona

12 nov 2020
Coronapandemin har påverkat affärsmöjligheterna för de fyra delbranscherna inom IKEM i rakt motsatta riktningar. Den internationellt konjunkturberoende plast/gummi- och kemiindustrin har påverkats tydligt negativt. Läkemedelsindustrin har i stället mött en global efterfrågeökning. Samtidigt anger mer än hälften av företagen att de skjuter på planerade investeringar.

Information om de nya kollektivatalen

6 nov 2020 | Arbetsgivarguiden, Kollektivavtal
Från och med 1 november gäller nya avtal för Tjänstemannavtalet, I-avtalet, Kemiska fabriker, Gemensamma metall och Återvinningsindustrin. Mycket information finns nu publicerat på IKEM:s webbplats.

Lönemärket satt för svensk arbetsmarknad

1 nov 2020 | Arbetsgivarguiden, Kollektivavtal
Efter intensiva förhandlingar har IKEM och övriga industriförbund i natt kommit överens med facken om ett nytt löneavtal. Därmed är också normen för löneökningarna på svensk arbetsmarknad satt.Löneavtalet innebär en total kostnadsökning för företagen på 5,4 procent i ett 29 månader långt avtal som löper ut den 31 mars 2023.

Träffpunkt IKEM: Kom på regionalt möte digitalt!

29 okt 2020 | Anställning
Höstens Träffpunkt-IKEM täcker områden som ibland tappas bort vid både anställning och avslut av anställning. Det är lätt att vara efterklok, men det behöver ni inte vara efter att har varit med vid något av våra två tillfällen 11 november och 16 november. Träffpunkt ges under en förmiddag då advokaterna Henrik Bengtsson och Magnus Berterud från Advokatfirman Delphi medverkar.

Coronaviruset – Vad gäller för arbetsgivaren?

27 okt 2020 | Arbetsgivarguiden
Coronaviruset sprids just nu över världen och flera europeiska länder är drabbade. Här svarar IKEM på några vanliga frågor som arbetsgivaren bör ha svar på. Sist hittar du viktiga aktörer som kan vara bra att känna till. Kontakta IKEM för vägledning.

IKEM: Högt lönebud i osäkert ekonomiskt läge

20 okt 2020
IKEM har i dag svarat på ett bud i de återupptagna förhandlingarna om löner för tre miljoner svenska löntagare, där industrin är först ut med att förhandla fram nya avtal. Budet är på 4,5 % på 29 månader.

En global överenskommelse om plast

20 okt 2020 | Plast
I dag lanserade de nordiska miljöministrarna en gemensam rapport om behovet av en global överenskommelse för att minska plastnedskräpningen. Det är resultatet av den deklaration som ministrarna antog i april 2019 om att tillsammans arbeta för en sådan global överenskommelse om plast.

Hjälp andra företag - anmäl farliga produkter till AV

20 okt 2020
Under pandemin har företag upptäckt att dokumentationen som medföljer personlig skyddsutrustning hänvisar till förfalskade certifikat. Du vet väl om att du kan hjälpa företag i hela EU genom att anmäla dessa produkter till Arbetsmiljöverket?

Välkommen till digitala Kemikaliedagarna 2020!

19 okt 2020
Kemikaliedagarna är kemiindustrins egen träffpunkt och konferens, och varje år ser vi fram emot att få träffa er där. Men i år är ingenting sig likt. Resor som tidigare var enkla har blivit svåra att göra på ett smittsäkert sätt, och det går inte att samlas i stora grupper längre.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in