Nyheter

Nyheter

Nu återupptas förhandlingarna om nya kollektivavtal

28 sep 2020 | Arbetsgivarguiden, Avtal20
Efter att vårens avtalsförhandlingar ajournerades återupptas nu förhandlingarna i oktober om nya kollektivavtal med fackförbunden. Förhandlingar om nya kollektivavtal kommer att genomföras i en tid då det råder en synnerligen stor osäkerhet både i Sverige och vår omvärld.

Gemensamt ansvar när vi återupptar förhandlingarna

28 sep 2020 | Arbetsgivarguiden, Avtal20
Den 1 oktober återupptas förhandlingarna om nya kollektivavtal. Det sker i ett läge när osäkerhet inom hela världsekonomin fortfarande är stor och arbetslösheten är hög.

Återvinn all plast! - IKEM välkomnar regeringens industrisatsningar och startar plastkampanj

25 sep 2020 | Plast
Kemisk återvinning är ett teknikskifte som möjliggör återvinningen av all plast. Sedan flera år finns diskussioner om att bygga ett plastreturraffinaderi i Stenungsund. Nu ökar chansen att det blir verklighet i och med att tekniken lyfts fram i regeringens budgetproposition för 2021. I propositionen tydliggör regeringen industrin viktiga roll att utveckla klimatsmart teknik som kan bidra till mer cirkulära och fossilfria lösningar.

Arbetsmiljöverket inspekterar belastningsergonomi

24 sep 2020 | Arbetsgivarguiden, Arbetsmiljö
Under vecka 41 och 42 kommer Arbetsmiljöverket genomföra 1350 inspektioner gällande belastningsergonomi. Några av IKEM:s branscher kommer att bli berörda.

Träffpunkt IKEM

24 sep 2020 | Arbetsgivarguiden, Lagar & avtal
Det här är träffen för dig som är medlem i arbetsgivarföreningen. Årets Tema är företagshemligheter, sekretess och konkurrensklausuler. Träffen sker digitalt och arrangeras inom vår regionala verksamhet.

Stöd i din lönekartläggning!

24 sep 2020 | Arbetsgivarguiden, Lönebildning, Löner och ersättningar
Hösten är den tid på året då många företag sätter av tid till att jobba med den lönekartläggning som enligt diskrimineringslagen ska ske årligen. I och med Corona-krisen och den uppskjutna avtalsrörelsen har någon lönerevision ännu inte skett i år. Men lagens krav på en årlig lönekartläggning har emellertid inte förändrats utan ligger kvar. Vi vill passa på att puffa för puffa vår onlinekurs i Lönekartläggning. Vi har också en broschyr som också beskriver hur kartläggningen ska gå till.

Erbjudande om träffsäker kompetensutveckling

21 sep 2020 | Arbetsgivarguiden, Kompetensförsörjning
Har ditt företag och de anställda påverkats av coronakrisen? Har ni eller kommer ni använda korttidsarbete eller justera er organisation? I så fall kan projektet "Kompetenssäkrad individ" ge er möjlighet att erbjuda kompetensutveckling för att stärka era medarbetares kompetens.

”Facken skönmålar det ekonomiska läget”

18 sep 2020
Att i det här läget – med en så pass medtagen ekonomi både vad gäller näringsliv och statsfinanser – förespråka stora kostnadsökningar, såsom Facken inom industrin gör, är inte ansvarsfullt. Det skriver IKEM och övriga sju arbetsgivarförbund inom industrin på SvD Debatt, i en replik till Facken inom industrin.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in