Nyheter

Nyheter

SAS-avtalet hotar hela avtalsrörelsen

7 maj 2019
SAS och Svensk pilotförening påstår att piloternas lönehöjningar är i linje med industrimärket. Det är grovt felaktigt och riskerar att elda på lönekraven från andra grupper i den kommande avtalsrörelsen, skriver IKEM:s vd Jonas Hageqvist och övriga vd:ar för industrins arbetsgivarorganisationer i en debattartikel i Dagens Industri.

Dags att nominera till industrins jämställdhetspris 2019!

7 maj 2019
Industrirådet delar ut Industrins jämställdhetspris för att öka medvetenheten om jämställdhet i industrin samt sprida nya arbetssätt och goda exempel, som i sin tur kan inspirera fler företag i utvecklingen av jämställdhetsarbetet. Priset delas ut på Industridagen den 30 september 2019. Nomineringsperioden är från 15 maj till och med 15 juni!

Fånga kemins grundläggande beståndsdelar!

2 maj 2019
Nu bjuder vi in elever i årskurs 4-9 och på gymnasiet att vara med och tävla om att göra en film på temat grundämnen. Bakgrunden har är att FN har utsett 2019 till Internationella året för periodiska systemet.

Lansering av SusChem Sweden

2 maj 2019
Välkommen till lanseringen av teknikplattformen SusChem Sweden 15 maj i Stockholm. Tillsammans för hållbara kemikalier och hållbar industri.

En gemensam plaströst

29 apr 2019
Välkommen till frukostseminariet ” "En gemensam plaströst" 9 maj på mässan Plastteknik Nordic Malmömässan. Pontus Alm visar presentationen "Plasternas roll i samhället".

Svenskt samarbete för mer pengar till forskning på hållbar kemi

29 apr 2019
EU kommer satsa 1000 miljarder kronor på forskning mellan åren 2021 och 2027. Diskussioner pågår om vad EU:s nya forskningsprogram ska fokusera på. Nu startar en svensk avdelning av det europeiska samarbetet för hållbar kemi – SusChem. Syftet är att bilda konsortier för att få stora forskningsfinansiärer att satsa mer på forskning om hållbara kemikalier, produkter och tekniska lösningar.

Delrapport från IVA: Så klarar svensk industri klimatmålen

26 apr 2019
IVA-projektet ”Vägval för klimatet” har kommit ut med sin delrapport ”Så klarar svensk industri klimatmålen”. Effektivare och snabbare tillståndsprocess är avgörande för investeringar i en mer miljö- och klimateffektiv produktion, säger Mikael Möller, IKEM.

Förkorta och förenkla tillståndsprocessen!

25 apr 2019
Att ansöka om tillstånd enligt miljöbalken är i dagsläget en tidskrävande och oförutsebar process vilket bland annat hämmar investeringar och omställning till mer klimateffektiva processer. Som ett led i vårt arbete har vi skickat ut frågor till alla vd på våra medlemsföretag.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in