Nyheter

Nyheter

"2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”

15 maj 2019
Hur påverkas Sverige när den globala ekonomin bromsar in och vad innebär det för den kommande avtalsrörelsen? Det diskuterade Anders Borg, Irene Wennemo och tunga företrädare för industrin på ett välbesökt lunchseminarium den 13 maj.

Nu lanseras en digital handelsplats för återvinning av plast

10 maj 2019
Den nya handelssajten PlasticResale.com finns numera även i Sverige. Det innebär att alla skandinaviska plastföretag kan annonsera ut och handla med alla former av överblivna och kasserade plaster och tillsatser. Det gäller både använda och oanvända plaster i alla dess former, till exempel i nermald form eller som granulat. Det är det danska råvaruföretaget Plastcom som står bakom initiativet.

Hälsofrämjande ledarskap när det passar dig

9 maj 2019
Genom att lyfta det som är bra och fungerar får du en friskare och effektivare arbetsplats. Prevents nya webbverktyg fokuserar på det som är viktigt för dig där och då, och låter det andra vänta.

SAS-avtalet hotar hela avtalsrörelsen

7 maj 2019
SAS och Svensk pilotförening påstår att piloternas lönehöjningar är i linje med industrimärket. Det är grovt felaktigt och riskerar att elda på lönekraven från andra grupper i den kommande avtalsrörelsen, skriver IKEM:s vd Jonas Hageqvist och övriga vd:ar för industrins arbetsgivarorganisationer i en debattartikel i Dagens Industri.

Dags att nominera till industrins jämställdhetspris 2019!

7 maj 2019
Industrirådet delar ut Industrins jämställdhetspris för att öka medvetenheten om jämställdhet i industrin samt sprida nya arbetssätt och goda exempel, som i sin tur kan inspirera fler företag i utvecklingen av jämställdhetsarbetet. Priset delas ut på Industridagen den 30 september 2019. Nomineringsperioden är från 15 maj till och med 15 juni!

Fånga kemins grundläggande beståndsdelar!

2 maj 2019
Nu bjuder vi in elever i årskurs 4-9 och på gymnasiet att vara med och tävla om att göra en film på temat grundämnen. Bakgrunden har är att FN har utsett 2019 till Internationella året för periodiska systemet.

Lansering av SusChem Sweden

2 maj 2019
Välkommen till lanseringen av teknikplattformen SusChem Sweden 15 maj i Stockholm. Tillsammans för hållbara kemikalier och hållbar industri.

En gemensam plaströst

29 apr 2019
Välkommen till frukostseminariet ” "En gemensam plaströst" 9 maj på mässan Plastteknik Nordic Malmömässan. Pontus Alm visar presentationen "Plasternas roll i samhället".

Svenskt samarbete för mer pengar till forskning på hållbar kemi

29 apr 2019
EU kommer satsa 1000 miljarder kronor på forskning mellan åren 2021 och 2027. Diskussioner pågår om vad EU:s nya forskningsprogram ska fokusera på. Nu startar en svensk avdelning av det europeiska samarbetet för hållbar kemi – SusChem. Syftet är att bilda konsortier för att få stora forskningsfinansiärer att satsa mer på forskning om hållbara kemikalier, produkter och tekniska lösningar.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in