Nyheter

Nyheter

Stödet för kärnkraften ökar

7 apr 2021
För den svenska industrin är det viktigaste att det finns ett elsystem som ”man kan lita på”, det menar Mikael Möller, näringspolitisk chef på IKEM och talesperson i elnätsfrågor för SKGS, med anledning av en undersökning från Svenskt Näringsliv som visar att 44 procent nu instämmer i påståendet att den svenska kärnkraften bör byggas ut.

Kampen mot marint skräp berör alla branscher

6 apr 2021 | Plast
Plastbranschen i Europa har gjort flera frivilliga åtaganden för att skapa en mer hållbar och cirkulär ekonomin för plasten. Branschen är också engagerad på olika sätt för att bekämpa marint skräp. Vår inställning är att alla resurser ska användas på ett hållbart sätt och att nedskräpning är oacceptabelt oavsett material.

Många aprilskämt om nya material och konstiga kemikalier

1 apr 2021
Idag är det den 1 april, dagen då det är tillåtet att skämta om allt. Nästan. Under årens lopp har aprilskämt om ny teknik, nya material och konstiga kemikalier lurat många. Vi som är lite äldre kommer ihåg nylonstrumpan som sades göra om den svartvita TV:n till färg-TV. Är vi mer eller mindre lättlurade i dag?

Försäljningsrekord för 50-talsklassiker i plast

31 mar 2021 | Plast
Skatten som infördes i våras har gjort att försäljning av plastbärkassar minskat med upp till 75 procent. Samtidigt ökar försäljningen av flergångskassar och väskor i plast. Ett exempel är Hinzaväskan som har samma design som Perstorps 50-talsklassiker shoppingbag 329.

SKGS: Ren förmögenhetsöverföring från elnätskunderna till elnätmonopolet

29 mar 2021
Efter svidande kritik avfärdades Regeringens proposition om särskilt investerings-utrymme av en majoritet i Riksdagen i maj 2020. Vi konstaterar med besvikelse att den nu godtagna propositionen i allt väsentligt innehåller samma förslag som tidigare och att inga förändringar har gjorts som åtgärdar de allvarliga brister som vi och inte minst expertmyndigheten Energimarknadsinspektionen påtalat. Det skriver SKGS i ett pressmeddelande efter att riksdagen nu godtagit regeringens proposition.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in