Utbildning och aktiviteter

Webbutbildning

I-avtalet - en introduktion

19 okt 2021
Avtal, Kollektivavtal
Vi ger en översiktlig genomgång av de viktigaste delarna i I-avtalet och arbetstidsavtalet som ger dig en grundläggande förståelse över hur avtalen ska tillämpas.
Webbinarie

Välkommen till Kemikaliedagen 2021!

28 okt 2021
28 oktober är det dags för Kemikaliedagen 2021! På Kemikaliedagen träffar du Kemikalieinspektionen, EU-kommissionen, Naturvårdsverket, medlemsföretag och fler. Årets Kemikaliedag är på en halvdag och sänds digitalt. En nyhet är att vi ger alla medlemmar i IKEM möjlighet att vara med!
Webbutbildning

Chefen och arbetsmiljön

9-10 nov 2021
Arbetsmiljö
Vi utgår från en helhetssyn på arbetsmiljöarbetet i företaget, med tydligt fokus på chefsansvaret. Utbildningen är på två halvdagar, 9 och 10 november. Utbildningen sker i samarbete med Industriarbetsgivarna.
Webbutbildning

Arbetsrätt fördjupningskurs

10-11 nov 2021
Arbetsrätt
Kursen vänder sig till dig som har en grundläggande arbetsrättslig kunskap och önskar ytterligare fördjupning inom området. IKEM håller kursen tillsammans med Industriarbetsgivarna.
Kurs

Konflikthantering

16 nov 2021
Stockholm
Chef och ledarskap
Det här är en utbildning där du lär dig kommunicera med medarbetaren/kunden i konfliktsituationer. Utbildningen vänder sig till dig som är chef, arbetsledare med personalansvar eller HR-ansvarig.
Webbinarie, Konferens/Seminarie

DI Energi 2021

17 nov 2021
Stockholm
Energifrågor
Vi tipsar här om en paneldiskussion om batterier, vätgas och energilagring 17 november. Arrangör Dagens Industri. En av de medverkande är Johan Bruce, energidirektör på SKGS.
Webbinarie

Hur IED kan bidra till Green deal - Och vad är näringspolitikens roll i revideringen?

17 nov 2021
Hållbarhet, Industriutsläpp
För närvarande pågår ett intensivt arbete i EU med både ny lagstiftning och många revideringar av befintliga direktiv för att möjliggöra den gröna given. En av dessa är Industriutsläppsdirektivet (IED). Webbinariet anordnas gemensamt av IKEM, Svenskt Näringsliv, Skogsindustrierna, Jernkontoret och Svenska Gjuteriföreningen.
Webbutbildning

Värt att veta om plast

18 nov 2021
Plast
Denna kurs ger en grundläggande kunskap om plast. Efter kursen har deltagarna bra kännedom om egenskaper och användningsområden för volymsplaster, konstruktionsplaster och biobaserade plaster. Kursen är ett samarbete mellan Polymercentrum och IKEM.
Konferens/Seminarie

Välkommen till Teknikcolleges rikskonferens 2021

23 nov 2021
Norrköping
Näringsliv
Med nya lösningar, material och metoder ligger Sveriges industriföretag med på en viktig agenda kopplat till klimat och hållbarhet. För Teknikcollege som industrins samverkansplattform innebär det att de som samverkar med oss kan vara med och lösa morgondagens hållbarhetsfrågor.  Årets tema är hållbart.
Webbinarie

IKEM:s Arbetsgivardag 2021

25 nov 2021
Arbetsrätt, Avtal, Kollektivavtal
Välkommen till IKEM:s arbetsgivardag 2021. Vi planerar för ett spännande webbinare med fokus på de arbetsgivarfrågor som är hetast just nu. Arbetsgivardagen vänder sig till dig som är medlem i IKEM:s arbetsgivarförbund.
Webbinarie

IKEM:s Arbetsgivardag 2021

30 nov 2021
Arbetsrätt, Avtal, Kollektivavtal
Välkommen till IKEM:s arbetsgivardag 2021. Vi planerar för ett spännande webbinare med fokus på de arbetsgivarfrågor som är hetast just nu. Arbetsgivardagen vänder sig till dig som är medlem i IKEM:s arbetsgivarförbund.
Webbinarie

Bioekonomiriksdagen 2021

7-8 dec 2021
Bioekonomi
Välkommen till två inspirerande halvdagar med fokus på bioekonomins roll i omställningsarbetet!
Konferens/Seminarie

Industridagen - Sverige som innovationsstormakt

24 jan 2022
Näringsliv
Industridagen 2021 är en resa i flera delar. Under våra tre nedslag 27 april, maj och augusti, går vi på djupet inom ett avgörande område för att sätta Sverige på kartan som innovationsstormakt. Varje nedslag bjuder på samtal med spännande gäster och du bidrar med inspel. Slutsatser och lärdomar från nedslagen blir underlag till Industridagens final då vi genomför Sveriges största arbetsmöte för att konkretisera vägen framåt! Vi tar sikte på att detta sker den 24 januari - då hoppas vi innerligt att det ska fungera att ses! Vi återkommer om plats och tider.
Kurs

Processäkerhet för en säkrare industri

Säkerhet
Intressentföreningen för processäkerhet, IPS har stor kompetens inom processäkerhetsområdet. Därför samarbetar IKEM med IPS när det gäller utbildningar inom inom processäkerhet.
Cathrin Lindell
Ansvarig kursadministration
+46 8 762 67 27
+46 76 819 67 27

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in