Skriv ut
Kurs

BioLyftet: Utbildningsdagar

BioInnovation och Campus Värnamo bjuder in till BioLyftets utbildning för små och medelstora företag som vill börja använda eller utveckla användandet av hållbara material. Utbildningsdagar är 1 och 23 april. Att delta är kostnadsfritt.

BioLyftet är en utbildning för att höja kunskapen om och öka användandet av biobaserade och återvunna material. Efter utbildningen ska företaget ha en plan med aktiviteter för att praktiskt prova och utvärdera hållbara material i sina produkter.

1 april och 23 april i sal Galsochen (205), plan 2 i Gummifabriken Värnamo.
Klockan 09.00-16.00 båda dagarna.
Kaffe serveras från kl. 08.30 och programmet startar kl. 09.00.

Små och medelstora företag

Utbildningen inom BioLyftet vänder sig till små och medelstora företag som praktiskt vill börja att använda, eller utveckla användandet av, biobaserade, återvunna och återvinningsbara material i sina plast- och textilprodukter.
För att dagarna ska bli så värdefulla som möjligt rekommenderar vi att flera funktioner från företaget deltar. Det innebär att två till fyra personer från samma företag behöver delta.

Upplägg 

Utbildningen omfattar två dagar där halva tiden ägnas åt biobaserade och återvunna material.  Vi inleder med kaffe från klockan 8:30. Programmet startar klockan 9.00. Anmäl dig senast 20 mars. Antalet platser är begränsade.

  • Vilka alternativa material finns?
  • Hur presterar de?

Workshop-moment

Under de två dagarna hålls också olika workshop-moment.  Du som deltar arbetar då företagsvis med ett antal frågeställningar med stöd från kursledarna. Utifrån frågeställningarna tas en plan fram för företagets första steg att praktiskt byta till ett hållbart material.

Exempel på frågeställningar

  • Var är vi idag?
  • Vart vill vi nå?
  • Vad vill våra kunder?
  • Vilka hinder finns?
  • Vilken produkt är lämplig att prova alternativt material i? 

Välkommen att ta del av BioLyftets utbildningsmaterial i högerspalten på denna sida, referera till BioInnovation vid användning. Materialet får inte användas i kommersiellt syfte.

Mer information

BioInnovation är ett strategiskt innovationsprogram som finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas samt de intressenter som deltar. Målet är att skapa bästa möjliga förutsättningar för att öka innovationstakten.

Läs mer på Bioinnovation.se

Mer information om Campus Värnamos utbildningsdagar

Frågor om anmälan


Utbildningsadministratör Hanna Gran, 0370-37 75 98, hanna.gran@varnamo.se
Har du frågor om utbildningens innehåll kontakta Erik Perzon, projektledare, erik.perzon@ri.se 0761-47 63 87.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in