Skriv ut
Webbinarie

Den cirkulära textilåtervinningen - så kan den förverkligas!!

Välkommen till ett webinar som presenterar möjligheter och utmaningar för textilåtervinningen i Sverige. Vi får bland annat höra ledande forskare och branschföreträdare berätta om innovativa lösningar, men också vilka gemensamma problem som måste lösas för att nå ända fram. Nils Hannerz, forsknings- och innovationschef på IKEM är en av de medverkande.

Hur skapar vi på riktigt ett cirkulärt system för textilbranschen och vilka delar är viktiga för att det cirkulära systemet ska fungera?

Detta frukostseminarium arrangeras av TEKO och Klimatledande Processindustri, i samarbete med Klimat 2030 och IKEM.

Program

09.00-09.10: Introduktion av Cecilia Tall, generalsekreterare TEKO, Nils Hannerz, Forskning- och Innovationschef IKEM och Lars Josefsson, Klusterledare Västsvenska Kemi- och Materialklustret.

09.10-09.20: Sortering och förbehandling: Erik Perzon, IVL Svenska Miljöinstitutet och Maria Ström, Wargön Innovation

09.20-09.25: Frågor och diskussioner

09.25-09.45: Återvinning av fibrer:

  •  Södra presenterar hur de arbetar med återvinning av textilfibrer. Helena Claesson projektledare Södra för den världsunika lösningen för textil återvinning – OnceMore™

  • Termokemisk materialåtervinning, Chalmers. Martin Seemann, projektledare och docent på Chalmers energiteknik och De-polymerisering Polyester/ PET och Karin Lindqvist, RISE.

09.45-09.50: Frågor och diskussioner

09.50-10.20: Panelsamtal med Anna-Karin Sundelius, H&M Group, Björn Samenius, VD och ägare, Artex, Stefan Lundmark, Perstorp och Gustaf Zettergren, Miljöchef Västra Götalandsregionen.

10.20-10.25: Avslutning: Vad vill vi och vad krävs för att lyckas?

 

Kontakt:

Tove Arnsvik
E-post: tove.arnsvik@johannebergsciencepark.com

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in