Skriv ut

Utskrift

Skriv ut
IKEMDAGEN 2022
Modererar dagen gör Benjamin Dousa och Maria Wetterstrand. Medverkar gör bland andra Frida Wallnor, Adam Cwejman, Jenny Madestam, Olov Abrahamsson, Carl Eckerdal och Jonas Hagelqvist.
Konferens/Seminarie

IKEMDAGEN 2022 - Vad ser vi runt hörnet?

Pandemin visade att vår industri har en enorm förmåga att både ställa om – och utveckla nya produkter på kort tid. Klimatförändringarna kräver nya innovationer och lösningar. Rysslands invasion av Ukraina utsätter dess befolkning för orimligt lidande samtidigt som den sätter omvärlden på prov. Mitt i allt finns en industri som både kan och vill ta stora utvecklingskliv.

Kemiindustrin spelar en avgörande roll för framtidens lösningar på kort och lång sikt – innovationer som många gånger hejdas i brist på politiska beslut som skulle kunna trygga långsiktiga förutsättningar. Det har vi inte råd med! Under IKEMDAGEN 2022 den 6 oktober sätter vi avgörande frågor i fokus – tillsammans med spännande medverkande från olika håll.

Våra ledsagare genom dagen är Maria Wetterstrand och Benjamin Dousa – båda med gedigen erfarenhet från politikens värld och med perspektiv från olika håll.

För medlemmar i IKEM inleder vi dagen med ett extra årsmöte kl 13.00. På ordinarie årsmöte i maj beslutades om stadgeförändringar som möjliggör konsolidering av IKEM:s båda föreningar. En stadgeändring kräver beslut på två årsmöten och den 6 oktober planeras det andra beslutet på ett extrainsatt årsmöte. Handlingar till årsmötet publiceras i september.

Program

13:00 Årsmöten för IKEM:s medlemmar

13:30 Drop in och registrering, kaffe finns!

14:00 Välkomna till IKEMDAGEN 2022

Och nu då? Post val 2022

Vad var det vi valde egentligen? Och vad kan vi förvänta oss de kommande fyra åren?

Statsvetare Jenny Madestam hjälper oss att sätta resultaten i perspektiv och ger oss sin analys av vad det kan komma att betyda.

Tunga tyckare

Några av landets tyngsta ledarskribenter tycker till och diskuterar. Plats på scen för Frida Wallnor – Dagens industri, Olov Abrahamsson – NSD Norrländska Socialdemokraten och Adam Cwejman - Göteborgs-Posten.

Till mänsklighetens största nytta – Nobelpriset i kemi 2022

Pernilla Wittung Stafshede, professor i kemisk biologi och ledamot av Kungl. Vetenskapsakademien, har bara en dag tidigare varit med och utsett årets Nobelpristagare i kemi. Nu kommer hon till oss och berättar hur kommittén tänkt i år och förklarar vad det egentligen är som prisas och varför.

FIKA

Konjunkturrapport live

Carl Eckerdal, IKEM:s chefekonom ger oss en pinfärsk rapport om läget i branschen.

Bonjour l’Union européenne!

Hur går snacket i EU – synen på kemiindustrin, ett näringsliv som springer före politiken, vad bör Sverige sätta fokus på?

Elsystemkrisen – politik, teknik, framtid

Vi tittar närmare på de tre perspektiv som behöver gå ihop för att lösa energiförsörjningen och tar hjälp av Mats Olin, vd Second Opinion, Henrik Svensson, vd, Karlshamnsverken och Marie Knutsen-Öy, projektledare Kraftsamling elförsörjning och ansvarig energipolicy på Svenskt Näringsliv

Recept för kommande år

Reformer inom energiområdet är helt avgörande för vår konkurrenskraft och ett starkt Sverige. Här är de reformförslag IKEM kommer att driva den kommande mandatperioden. 

17:00 Tack för idag!
IKEMDAGEN avslutas med mingel, middag, eftersnack och underhållning

-------------------

Antalet platser till IKEMDAGEN är begränsade så anmäl dig redan nu! VÄLKOMMEN!

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in