Nyheter

Nyheter

Frågor och svar om semester

29 mar 2019
Vi besvarar de vanligast förekommande frågorna om semesterförläggning och arbetstidsförkortning.

Beroenden kräver starka team

29 mar 2019
En osund relation till alkohol, droger eller spel är ett stort problem för den som drabbas och för de närstående, men också på jobbet. IKEM:s medlemmar har möjlighet att ta del av framgångsfaktorer för rehabilitering vid missbruk och beroenden.

Riksdagsseminarium med Emma Frans

28 mar 2019
‒ Vi talar ofta om källkritik, men det är lika viktigt med källtillit. Världen är så komplex, det går inte att ha koll på alla fakta. Då måste man veta vilka källor som man kan lita på. Det var en av alla kloka saker Emma Frans sade på det riksdagsseminarium som riksdagsledamöterna Mattias Jonsson (S) och Betty Malmberg (M) arrangerade tillsammans med IKEM.

Fakta om hamnkonflikten

28 mar 2019
Vad ligger egentligen bakom den långa konflikt som nyligen fick sin lösning i och med att Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet tecknade kollektivavtal? Vi beskriver kortfattat förutsättningarna för den numera avblåsta hamnkonflikten.

Be Maggan Casta Strumporna Bakom Radion!

22 mar 2019
Vissa saker är helt omöjliga att komma ihåg. Som att ta med sig matlådan till jobbet. Eller inköpslistan till affären. Eller för den delen att komma ihåg vad som stod på inköpslistan när man väl står i affären utan lista. Andra saker etsar sig fast i minnet och vägrar släppa taget vare sig de fyller en funktion eller inte. Som ramsor man ägnade två veckor åt att plugga in i början av september för dryga 20 år sen med syfte att lära sig periodiska systemet utantill. Be Maggan Casta Strumporna Bakom Radion summerar grupp 2 i det periodiska systemet.

Vi lär ut om plast

21 mar 2019
Värt att veta om plast 8 april, Plaster i en cirkulär ekonomi 10 april och Värt att veta om plastförpackningar 11 april är tre kurser som IKEM och Polymercentrum arrangerar i Stockholm. Välkommen.

Välkommen till Prevents podd jobbfika!

15 mar 2019
Kollar du mejl på kvällen? Händer det att ni bråkar om saker på ditt jobb? Hur gör ni för att få nyanställda att trivas? Sådana frågor tar vi upp över en kopp kaffe i Prevents podd Jobbfika.

Digitalisering och AI på Framtidsstyrelsens agenda

15 mar 2019
IKEM:s Framtidstyrelse fick i samband med gruppens andra träff möjlighet att diskutera digitalisering och artificiell intelligens tillsammans med företaget Accenture. En fördjupning inom IKEM:s olika verksamheter gjordes också.

Nätverk region: Avtal 2020

12 mar 2019
IKEM:s regionala nätverksträffar ger dig möjlighet att träffa kollegor, utbyta erfarenheter och knyta nya kontakter. Vi fokuserar på Avtalsförhandlingarna 2020. Lars Askelöf, förhandlingschef och Jonas Hagelqvist, vd på IKEM medverkar.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in