Nyheter

Nyheter

Kollektivtrafiksatsning öppnar för nya miljöprojekt under coronakrisen

7 maj 2020
I takt med att coronaviruset spritt sig över världen har resandet minskat och därmed behovet av drivmedel, både fossila och biobaserade. Stenungsundsbaserade Adesso BioProducts, som tillverkar biodrivmedel, har ändå kunnat hålla sin produktion igång. Det skapar utrymme för nya spännande miljöprojekt.

Nya reglerna om korttidspermittering

4 maj 2020 | Arbetsgivarguiden
Korttidspermittering innebär att arbetstagare tillfälligt minskar sin arbetstid med 20, 40 eller 60 procent. Under maj – juli kan arbetstiden också minskas med 80 procent. Staten tar 75 procent av kostnaden och därutöver delar arbetsgivaren och arbetstagaren lika på kostnaderna.

DI-debatt: En färdplan för industrin

4 maj 2020
Industrin ser ett behov av en långsiktig och hållbar färdplan för att framtidssäkra industrinationen Sverige. Det skriver Jonas Hagelqvist, vd IKEM – Innovations- och kemiindustrierna, Magnus Huss, förbundsdirektör och vvd IKEM – Innovations- och kemiindustrierna och vd:arna för fem andra industriförbund i en gemensam debattartikel i Dagens Industri.

Utbildningsmöjligheter i kristider!

28 apr 2020
Teknikcollege Väst och Kompetensråd Göteborgsregionen har samlat utbildningsmöjligheter för företag och anställda på webbplatsen kompetensrad.goteborgsregionen.se. Vi på IKEM vill uppmuntra medlemsföretagen och dess anställda att undersöka och ta tillvara denna möjlighet. Vissa utbildningar sker digitalt och du anmäler dig via kompetensrådets webbplats.

Hög tid att nominera till arbetsmiljöstipendiet!

27 apr 2020
Har du någon på din arbetsplats som brinner för att du och dina kollegor ska ha en säker och trivsam arbetsmiljö? Ett skyddsombud eller chef som gör bra insatser, som du litar på, som du kan fråga om det mesta. Nominera till Arbetsmiljöstipendiet 2020! Sista dag att nominera är 15 maj!

Henrik Stävberg blir förhandlingschef på IKEM

27 apr 2020 | Arbetsgivarguiden
Den 1 juli tillträder Henrik Stävberg som ny förhandlingschef på IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB. Henrik har varit anställd sedan 2012, först som förhandlare och rådgivare och därefter de senaste fem åren som biträdande förhandlingschef.

Nya samarbeten förser vården med tvål och desinfektionsmedel

23 apr 2020
På förskolan sjunger barnen blinka lilla stjärna när de tvättar händerna. Numera vet alla svenskar, stora som små, att tvål är ett effektivt medel mot coronavirus. I sjukvården är det brist på både desinfektionsmedel och tvål. Genom ett samarbete mellan Kiilto och Krämfabriken får vården nu den tvål den behöver.

Prevent utbildar på distans

22 apr 2020
Många sitter nu hemma och arbetar, och i rådande läge kan det vara svårt att gå en traditionell klassrumsutbildning. Därför erbjuder nu Prevent, de mest bokade lärarledda utbildningar på distans. Med lärare, grupparbeten och diskussioner, och du kan givetvis ställa alla frågor som dyker upp under kursen.

Sverige lyckligt lottade när det gäller vattenkemikalier

17 apr 2020
I utkanten av Helsingborg ligger Kemira kemi, ett företag som bland annat tillverkar vattenreningskemikalier. Det ska vi i Sverige vara glada över. Vatten är ett av våra viktigaste livsmedel och vattenförsörjningen räknas därför som samhällskritiskt.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in