Nyheter

Nyheter

IKEM och SKGS kritiska - 30 miljarder till nätägarna

23 apr 2021
Riksdagen gav på onsdagen klartecken för en förmögenhetsöverföring från elnätskunderna till elnätsmonopolet på hela 30 miljarder kronor, fram till 2031. IKEM och övriga organisationer inom SKGS är mycket kritiska.

Hur får vi cirkulära resursflöden i praktiken?

16 apr 2021 | Plast
IKEM och medlemmarnas budskap till EU-kommissionen och regeringen: Det behövs ett helhetsperspektiv. Att ensidigt fokusera på att reglera och fasa ut farliga ämnen kommer inte att göra att vi når en cirkulär ekonomi utan här krävs satsningar på innovation. Produktutveckling är ett arbete som tar tid och som sker gemensamt med andra inom värdekedjan.

Kemisk återvinning av plast i Stenungsund blir verklighet redan 2024

15 apr 2021 | Plast
En ny enhet för kemisk återvinning av plast beräknas tas i drift 2024 vid Borealis produktionsanläggning i Stenungsund. Det meddelar Borealis i dag i ett pressmeddelande. Detta efter att företaget har beviljats stöd för förstudie tillsammans med Stena Recycling.

Lansering pilotprojekt Teknikcollege i Stockholmsregionen

15 apr 2021
På onsdagen lanserades ett pilotprojekt som förhoppningsvis ska leda till etableringen av Teknikcollege i Stockholmsregionen. Målet är att förbättra utbudet av industrirelevanta utbildningar som kan möta företagens kompetensbehov.

Möjligheter för materialutveckling i Europas forskningsprogram

14 apr 2021
I det nya europeiska forskningsprogrammet Horisont Europa finns flera möjligheter att vara med i både utveckling av avancerade material och användningen av den i industriella applikationer. Vid ett lunchseminarium gick möjligheter för deltagande igenom.

Vilket kemiföretag har gjort mest för samhället under coronapandemin?

13 apr 2021
Repsonsible Care® Awards 2020 har öppnat nomineringen av företag som genom lyckade initiativ hjälpt samhället under coronapandemin. Det går också att nominera incitament inom klimat, hållbarhet, ekosystem med mera. Även företag anslutna till Responsonsible Care® kan nominera. Responsible Care® är kemiindustrins arbete med ständiga förbättringar inom hälsa, säkerhet och miljö, samt kommunikation om dessa förbättringar.

Nominera till Arbetsmiljöstipendiet 2021!

9 apr 2021 | Arbetsgivarguiden
Har du en chef eller ett skyddsombud på ditt jobb som haft extra stor betydelse under pandemin eller som har jobbat för att förbättra arbetsmiljön? Då kan du nominera din kandidat till Arbetsmiljöstipendiet 2021.

Stödet för kärnkraften ökar

7 apr 2021
För den svenska industrin är det viktigaste att det finns ett elsystem som ”man kan lita på”, det menar Mikael Möller, näringspolitisk chef på IKEM och talesperson i elnätsfrågor för SKGS, med anledning av en undersökning från Svenskt Näringsliv som visar att 44 procent nu instämmer i påståendet att den svenska kärnkraften bör byggas ut.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in