Nyheter

Nyheter

Lansering av SusChem Sweden

2 maj 2019
Välkommen till lanseringen av teknikplattformen SusChem Sweden 15 maj i Stockholm. Tillsammans för hållbara kemikalier och hållbar industri.

En gemensam plaströst

29 apr 2019
Välkommen till frukostseminariet ” "En gemensam plaströst" 9 maj på mässan Plastteknik Nordic Malmömässan. Pontus Alm visar presentationen "Plasternas roll i samhället".

Svenskt samarbete för mer pengar till forskning på hållbar kemi

29 apr 2019
EU kommer satsa 1000 miljarder kronor på forskning mellan åren 2021 och 2027. Diskussioner pågår om vad EU:s nya forskningsprogram ska fokusera på. Nu startar en svensk avdelning av det europeiska samarbetet för hållbar kemi – SusChem. Syftet är att bilda konsortier för att få stora forskningsfinansiärer att satsa mer på forskning om hållbara kemikalier, produkter och tekniska lösningar.

Delrapport från IVA: Så klarar svensk industri klimatmålen

26 apr 2019
IVA-projektet ”Vägval för klimatet” har kommit ut med sin delrapport ”Så klarar svensk industri klimatmålen”. Effektivare och snabbare tillståndsprocess är avgörande för investeringar i en mer miljö- och klimateffektiv produktion, säger Mikael Möller, IKEM.

Förkorta och förenkla tillståndsprocessen!

25 apr 2019
Att ansöka om tillstånd enligt miljöbalken är i dagsläget en tidskrävande och oförutsebar process vilket bland annat hämmar investeringar och omställning till mer klimateffektiva processer. Som ett led i vårt arbete har vi skickat ut frågor till alla vd på våra medlemsföretag.

"Skattefinansierade löneökningar är en återvändsgränd"

3 apr 2019
Missförstånden kring den svenska lönebildningen är många, nu senast på Dagens Nyheters ledarplats. DN verkar tro att dagens ordning, där den internationellt konkurrensutsatta industrin anger normen för lönebildningen, skapar ojämställda löner och bidrar till att ”kvinnors flit syns dåligt i lönekuvertet”. Den aktuella ledaren i DN bygger till stor del på en rapport skriven av ekonomen Markus Kallifatides på uppdrag av fackförbunden 6F. Kallifatides är även ordförande i Reformisterna, en socialdemokratisk förening som återfinns i partiets vänsterfalang.

”Så skapas en konkurrenskraftig cirkulär ekonomi”

3 apr 2019
Idag, 3 april, lanserar Svenskt Näringsliv ett positionspapper om cirkulär ekonomi,  ”Cirkulär ekonomi för ett konkurrenskraftigt och hållbart näringsliv i Sverige”. Materialet presenterades på ett fullbokat seminarium nu på morgonen. Näringslivet spelar en central roll i utvecklingen mot den cirkulära ekonomin. Det svenska näringslivet har höga ambitioner när det gäller cirkulär ekonomi och vill axla en drivande roll.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in