Nyheter

Nyheter

Aspaplast i Bålsta ställer om och producerar skyddsvisir till Region Uppsala

14 apr 2020
När Anna Seilinger, vd för Aspaplast, läste en nyhet om några personer som tillverkade visir till sjukvården hemma tänkte hon att det måste ju Aspaplast också kunna göra. Nu produceras företaget 3.000 skyddsvisir om dagen och levererar till både Region Uppsala, Heby kommun och Uppsala kommun.

EU Kommissionen tydliggör om tillåten samverkan under Coronakrisen

9 apr 2020
För att kunna möta den starkt växande efterfrågan på produkter och tjänster under COVID-19 utbrottet har Kommissionen tydliggjort hur de kommer att bedöma  samverkan mellan företag i syfte att åtgärda brist på essentiella produkter och tjänster. Samtidigt är de tydliga med att samverkan som går längre än nödvändigt inte kommer att accepteras.

Omställning av industriproduktionen – Corona/Covid19

8 apr 2020 | Arbetsgivarguiden
Sedan mitten på mars leder IKEM ett uppdrag från Näringsdepartementet/Socialstyrelsen att undersöka möjligheter inom industrin att ställa om för tillverkning av personlig skyddsutrustning. Arbetet sker i nära samarbete med övriga industriförbund.

Vinn-vinn när företag ställer om och tillverkar skyddsförkläden av PVC

7 apr 2020
I spåren av att inställda mässor och konferenser tappade Rollup-Kungen de flesta av sina kunder och var tvungna att varsla personal. Efter ett upprop på LinkedIn av Riflex film som ville hitta nya samarbetspartners ställer nu Rollup-Kungen om till att tillverka skyddsförkläden. Arbetstillfällen räddas och sjukvårdspersonal får de skyddskläder de så väl behöver.

Mikroplaster i vårt dricksvatten påverkar inte hälsan

6 apr 2020 | Plast
Livsmedelsverket menar att dricksvattnet i Sverige inte innehåller mikroplaster i sådan omfattning att det påverkar hälsan. Det visar Livsmedelsverkets sammanställning som myndigheten genomfört på uppdrag av regeringen. Men mer forskning behövs.

Medlemsfakturering skjuts upp

30 mar 2020
För att underlätta för medlemsföretagen skjuter Svenskt Näringsliv, IKEM och övriga organisationer som är medlemmar i inom Svenskt Näringslivs-sfären upp faktureringen av medlemsavgifterna för årets första halvår från den 2 april 2020 till den 1 juni 2020.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in