Nyheter

Nyheter

Kemikarriär en sajt för unga och lärare

3 apr 2019
Kemikarriär.se är en karriärsajt framför allt för unga, men även studie- och yrkesvägledare, lärare och andra som är intresserade av kemiindustrin och dess jobbmöjligheter.

Välkommen till EasyFairs Plastteknik!

2 apr 2019
8 till och med 9 maj är det dags för EasyFairs Plastteknik där IKEM är en av mässans samarbetspartners. Mässan som är i Malmö samlar nordens leverantörer och experter inom plast och produktion. IKEM  finns i monter C24, kom gärna och hälsa på. 9 maj håller IKEM frukostseminariet"En gemensam plaströst" och kursen "Värt att veta om plast" i vilken vi samarbetar med Polymercentrum.

Välkommen till Gilla Jobbet!

2 apr 2019
Anmäl dig till Gilla Jobbet! Den 24 oktober är det dags för en heldag i Stockholm med inspirerande seminarier om hälsa och säkerhet på jobbet. Gilla Jobbet är kostnadsfritt.

Vad innebär förbudet mot engångsplast?

1 apr 2019 | Plast
Den 27 mars godkände Europaparlamentet ett nytt direktiv om att minska vissa plastprodukters inverkan på miljön. Det innebär att vissa produkter som bomullspinnar, bestick, tallrikar och sugrör i plast förbjudas från och med 2021. IKEM har framfört kritik mot att man inte prioriterar ökad återvinning och minskad resursförbrukning istället. Nedan berättar vi mer om vad direktivet innebär.

Frågor och svar om semester

29 mar 2019
Vi besvarar de vanligast förekommande frågorna om semesterförläggning och arbetstidsförkortning.

Beroenden kräver starka team

29 mar 2019
En osund relation till alkohol, droger eller spel är ett stort problem för den som drabbas och för de närstående, men också på jobbet. IKEM:s medlemmar har möjlighet att ta del av framgångsfaktorer för rehabilitering vid missbruk och beroenden.

Riksdagsseminarium med Emma Frans

28 mar 2019
‒ Vi talar ofta om källkritik, men det är lika viktigt med källtillit. Världen är så komplex, det går inte att ha koll på alla fakta. Då måste man veta vilka källor som man kan lita på. Det var en av alla kloka saker Emma Frans sade på det riksdagsseminarium som riksdagsledamöterna Mattias Jonsson (S) och Betty Malmberg (M) arrangerade tillsammans med IKEM.

Fakta om hamnkonflikten

28 mar 2019
Vad ligger egentligen bakom den långa konflikt som nyligen fick sin lösning i och med att Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet tecknade kollektivavtal? Vi beskriver kortfattat förutsättningarna för den numera avblåsta hamnkonflikten.

Be Maggan Casta Strumporna Bakom Radion!

22 mar 2019
Vissa saker är helt omöjliga att komma ihåg. Som att ta med sig matlådan till jobbet. Eller inköpslistan till affären. Eller för den delen att komma ihåg vad som stod på inköpslistan när man väl står i affären utan lista. Andra saker etsar sig fast i minnet och vägrar släppa taget vare sig de fyller en funktion eller inte. Som ramsor man ägnade två veckor åt att plugga in i början av september för dryga 20 år sen med syfte att lära sig periodiska systemet utantill. Be Maggan Casta Strumporna Bakom Radion summerar grupp 2 i det periodiska systemet.

Vi lär ut om plast

21 mar 2019
Värt att veta om plast 8 april, Plaster i en cirkulär ekonomi 10 april och Värt att veta om plastförpackningar 11 april är tre kurser som IKEM och Polymercentrum arrangerar i Stockholm. Välkommen.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in