Nyheter

Nyheter

Träffpunkt IKEM

24 sep 2020 | Arbetsgivarguiden, Lagar & avtal
Det här är träffen för dig som är medlem i arbetsgivarföreningen. Årets Tema är företagshemligheter, sekretess och konkurrensklausuler. Träffen sker digitalt och arrangeras inom vår regionala verksamhet.

Stöd i din lönekartläggning!

24 sep 2020 | Arbetsgivarguiden, Lönebildning, Löner och ersättningar
Hösten är den tid på året då många företag sätter av tid till att jobba med den lönekartläggning som enligt diskrimineringslagen ska ske årligen. I och med Corona-krisen och den uppskjutna avtalsrörelsen har någon lönerevision ännu inte skett i år. Men lagens krav på en årlig lönekartläggning har emellertid inte förändrats utan ligger kvar. Vi vill passa på att puffa för puffa vår onlinekurs i Lönekartläggning. Vi har också en broschyr som också beskriver hur kartläggningen ska gå till.

Erbjudande om träffsäker kompetensutveckling

21 sep 2020 | Arbetsgivarguiden, Kompetensförsörjning
Har ditt företag och de anställda påverkats av coronakrisen? Har ni eller kommer ni använda korttidsarbete eller justera er organisation? I så fall kan projektet "Kompetenssäkrad individ" ge er möjlighet att erbjuda kompetensutveckling för att stärka era medarbetares kompetens.

”Facken skönmålar det ekonomiska läget”

18 sep 2020
Att i det här läget – med en så pass medtagen ekonomi både vad gäller näringsliv och statsfinanser – förespråka stora kostnadsökningar, såsom Facken inom industrin gör, är inte ansvarsfullt. Det skriver IKEM och övriga sju arbetsgivarförbund inom industrin på SvD Debatt, i en replik till Facken inom industrin.

IKEM:s arbetsgivardagar - Vi ställer om!

18 sep 2020 | Arbetsgivarguiden, Kollektivavtal, Avtal20, Lagar & avtal
Vi på IKEM vill hälsa dig välkommen till IKEM:s Arbetsgivardag! På grund av rådande läge ställer vi i år om och genomför IKEM:s arbetsgivardag i digital- och i komprimerad form. Du kan redan nu anmäla dig till någon av följande tillfällen, 24 november, 25 november,  30 november eller 1 december.

Många nya miljarder för klimatomställning

17 sep 2020
Nu lanseras flera olika offentliga satsningar på investeringar, utveckling och forskning för minskade utsläpp av klimatgaser inom industrin. IKEM bevakar dessa och nu kallar vi till ett första digitalt möte den 7 oktober. På mötet kommer vi gå igenom det vi vet än så länge och tipsar om vad medlemsföretagen behöver hålla utkik efter.

Nytt sätt att rapportera avfall

16 sep 2020
Från 1 november ska verksamheter rapportera in antecknade uppgifter om farligt avfall till det nya avfallsregisret hos Naturvårdsverket. Inga retroaktiva anteckningar förda från 1 augusti till och med 31 oktober behöver rapporteras in.

Stort intresse för ekonomiseminarium

16 sep 2020
Över trehundra personer ville lyssna när IKEM, Industriarbetsgivarna, Livsmedelsföretagen och Teknikföretagen bjöd in till webbinarium tillsammans med kommunikationsbyrån Rud Pedersen. Webbinariet handlade om avtalsrörelsen i skuggan av coronakrisen.

Stort intresse för webbinarium om SusChem Sweden

11 sep 2020
Närmare 70 personer ville gärna veta mer om SusChem Sweden när IKEM och IVL arrangerade ett gemensamt webbinarium på onsdagen. Det blev avrapportering av vad som är gjort, men också tid för reflektion och planer för framtiden.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in