Nyheter

Nyheter

Kan vi starta arbetet med lönerevision, trots att de nya avtalen inte är klara?

27 feb 2020 | Arbetsgivarguiden, Löner och ersättningar
IKEM är just nu involverad i pågående avtalsförhandlingar om nya kollektivavtal. Avtalen vi har idag sjunger på sin sista vers och kan inte ligga till grund för 2020 års lönerevision. På frågan om ni lokalt kan starta arbetet med lönerevision eller om ni måste vänta till de nya avtalen är undertecknade är vårt svar att det är bra om ni inleder ett förberedande arbete.

Nuläget i avtalsförhandlingarna

27 feb 2020
Vårens kollektivavtalsförhandlingar mellan IKEM och fackförbunden inleddes i mitten på januari och har nu pågått en månad. Här är lite kort info om läget i förhandlingarna.

Framtidsstyrelsen – våra nya branschföreträdare

27 feb 2020
Nu är det dags att nominera deltagare till IKEM:s Framtidsstyrelse. Det är en unik chans för medarbetare i IKEM:s medlemsföretag att under två år delta i ett utvecklings- och ledarskapsprogram. Här får man lära sig hur en bransch- och arbetsgivarorganisation arbetar samtidigt som möjlighet ges till diskussioner om branschens utmaningar och deltagande i ett nätverk för framtiden.

Nationaldagen infaller på en lördag

27 feb 2020
IKEM har fått frågor om hur nationaldagen ska hanteras i år eftersom den är på en lördag. Vårt svar är olika beroende på om ni hanterat nationaldagsfrågan lokalt eller inte.

Faktorer som skapar friska och välmående arbetsplatser

27 feb 2020 | Arbetsgivarguiden
Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Mynak, har överlämnat sin slutredovisningen av uppdraget "Faktorer som skapar friska och välmående arbetsplatser" till regeringen. Under våren kommer myndigheten att sprida kunskap i ett flertal webbinarier.

Lönekartläggning online

27 feb 2020 | Arbetsgivarguiden, Lönebildning
Se vår onlinekurs "Lönekartläggning", vilket kan passa bra nu inför stundande lönerevision. Kursen vänder sig till dig som är ny inom området och dig som vill fräscha upp kunskaperna. Emma Hjorth från Hjorth & Partners AB håller i kursen.

Gå kurs online när tiden passar dig bäst!

27 feb 2020
IKEM erbjuder nu alla medlemmar möjlighet att se ett urval av kurser online. Vi har bland annat onlinekurser i lönebildning som består av fem moduler, nya dataskyddsförordningen, introduktion till systematiskt arbetsmiljöarbete.

Coronvirusets - Åtgärder vid produktionsstörning

21 feb 2020 | Arbetsgivarguiden
Under senaste tiden har uppgifter förekommit i media om att företag kan komma att varsla personal i Sverige på grund av coronaviruset i Kina. Orsaken är att många kinesiska fabriker står stilla. Om du som arbetsgivare skulle hamna i denna situation så finns det alternativ till att säga upp medarbetare. Kontakta IKEM för vägledning!

Europaparlamentet säger nej till plaståtervinning

12 feb 2020 | Plast
Europaparlamentet har idag stoppat kommissionens förslag om begränsningar av bly i PVC. Beslutet innebär att ledamöterna struntar i den omfattande utvärdering som gjorts av den europeiska kemikaliemyndigheten (ECHA) vilken slår fast att återvinning är det bästa alternativet ur hälso- och miljösynpunkt.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in