Nyheter

Nyheter

Många aprilskämt om nya material och konstiga kemikalier

1 apr 2021
Idag är det den 1 april, dagen då det är tillåtet att skämta om allt. Nästan. Under årens lopp har aprilskämt om ny teknik, nya material och konstiga kemikalier lurat många. Vi som är lite äldre kommer ihåg nylonstrumpan som sades göra om den svartvita TV:n till färg-TV. Är vi mer eller mindre lättlurade i dag?

Försäljningsrekord för 50-talsklassiker i plast

31 mar 2021 | Plast
Skatten som infördes i våras har gjort att försäljning av plastbärkassar minskat med upp till 75 procent. Samtidigt ökar försäljningen av flergångskassar och väskor i plast. Ett exempel är Hinzaväskan som har samma design som Perstorps 50-talsklassiker shoppingbag 329.

SKGS: Ren förmögenhetsöverföring från elnätskunderna till elnätmonopolet

29 mar 2021
Efter svidande kritik avfärdades Regeringens proposition om särskilt investerings-utrymme av en majoritet i Riksdagen i maj 2020. Vi konstaterar med besvikelse att den nu godtagna propositionen i allt väsentligt innehåller samma förslag som tidigare och att inga förändringar har gjorts som åtgärdar de allvarliga brister som vi och inte minst expertmyndigheten Energimarknadsinspektionen påtalat. Det skriver SKGS i ett pressmeddelande efter att riksdagen nu godtagit regeringens proposition.

Arbetsmiljö för chefer

26 mar 2021 | Arbetsgivarguiden, Arbetsmiljö
Prevent lanserade i dagarna en ny webbaserad arbetsmiljöutbildning för chefer och arbetsledare. Den består av åtta moduler med teori, interaktiva övningar och exempelfilmer. Utbildningen är både på svenska och engelska, där man enkelt kan växla mellan språken. Tillgången till utbildningen är på obegränsad tid så du kan när som helst kan gå tillbaka för att repetera enskilda avsnitt, eller hela utbildningen.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in