Nyheter

Nyheter

Ny regionansvarig i sydöstra Sverige

27 jan 2021 | Arbetsgivarguiden
Tove Westerberg blir ny regionansvarig förhandlare och rådgivare i region sydöstra Sverige (Småland och Blekinge).

Regeringen tar vidare parternas LAS-överenskommelse

27 jan 2021 | Arbetsgivarguiden, Anställning, Lagar & avtal
Under hösten träffade Svenskt Näringsliv efter intensiva förhandlingar en principöverenskommelse med PTK (tjänstemannaorganisationerna), IF Metall och Kommunal rörande trygghet, omställning och anställningsskydd. Regeringen tillsätter nu tre utredningar som ska lämna förslag till hur överenskommelsen ska genomföras rent praktiskt.

Taxonomiförslaget hindrar kemiindustrins omställning

26 jan 2021
Jan Secher, koncernchef på Perstorp Holding och ledamot i IKEM:s styrelse kritiserar nu EU:s så kallade Taxonomiförslag på DI debatt. För kemiindustrin skulle förslaget allvarligt försvåra - om inte omöjliggöra - omställningen till en långsiktigt hållbar industri, menar Jan Secher.

Bra att skatten på engångsartiklar skjuts upp

25 jan 2021 | Plast
IKEM är positiva till att regeringen nu skjuter på införandet av skatt på muggar och livsmedelsbehållare. Regeringen har lyssnat på näringslivets kritik, i alla fall det som handlar om att nyttan med engångsprodukter är större än någonsin under pandemin. De behövs för att möjliggöra avhämtning av mat och därmed minska risken för smittspridning.

Arbetsmiljöverkets förslag på ny regelstruktur får kritik

15 jan 2021 | Arbetsgivarguiden, Arbetsmiljö
Arbetsmiljöverket har tagit fram ett förslag på en ny regelstruktur för sina föreskrifter som kommer att beröra alla verksamheter i Sverige. Målet med arbetet och den nya strukturen är att göra det lättare att söka, hitta och förstå reglerna samt att ta bort dubbelregleringar, kravnivån ska dock inte minskas utan vara på samma nivå som innan enligt Arbetsmiljöverket. Förslaget, och hela processen runt förslaget, har fått kritik, både från oss som arbetsgivarorganisation och facken.

Möjlighet att påverka din kommun!

30 dec 2020 | Arbetsgivarguiden
4 januari når Svenskt Näringslivs enkät om det lokala företagsklimatet i Sveriges kommuner många företag inom IKEM:s branscher. Har du fått enkäten har du möjlighet att vara med att påverka förutsättningarna i din kommun. Det är viktigt att de synpunkter som företag inom vår bransch har är med och påverkar slutresultatet.

Livsmedelsverket informerar om nya riskklassningsmodellen via digitala samråd

30 dec 2020 | Plast
Livsmedelverket arbetar med att ta fram en ny riskklassningsmodell och bjuder nu in intressenter att ta del av ett första förslag till modell. För er inom branschen/företag finns möjlighet att delta vid ett av följande två tillfällen; 22 januari kl.10-11.30 respektive 27 januari kl. 13-14.30.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in