Nyheter

Nyheter

Hög tid att nominera till arbetsmiljöstipendiet!

27 apr 2020
Har du någon på din arbetsplats som brinner för att du och dina kollegor ska ha en säker och trivsam arbetsmiljö? Ett skyddsombud eller chef som gör bra insatser, som du litar på, som du kan fråga om det mesta. Nominera till Arbetsmiljöstipendiet 2020! Sista dag att nominera är 15 maj!

Henrik Stävberg blir förhandlingschef på IKEM

27 apr 2020 | Arbetsgivarguiden
Den 1 juli tillträder Henrik Stävberg som ny förhandlingschef på IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB. Henrik har varit anställd sedan 2012, först som förhandlare och rådgivare och därefter de senaste fem åren som biträdande förhandlingschef.

Nya samarbeten förser vården med tvål och desinfektionsmedel

23 apr 2020
På förskolan sjunger barnen blinka lilla stjärna när de tvättar händerna. Numera vet alla svenskar, stora som små, att tvål är ett effektivt medel mot coronavirus. I sjukvården är det brist på både desinfektionsmedel och tvål. Genom ett samarbete mellan Kiilto och Krämfabriken får vården nu den tvål den behöver.

Prevent utbildar på distans

22 apr 2020
Många sitter nu hemma och arbetar, och i rådande läge kan det vara svårt att gå en traditionell klassrumsutbildning. Därför erbjuder nu Prevent, de mest bokade lärarledda utbildningar på distans. Med lärare, grupparbeten och diskussioner, och du kan givetvis ställa alla frågor som dyker upp under kursen.

Sverige lyckligt lottade när det gäller vattenkemikalier

17 apr 2020
I utkanten av Helsingborg ligger Kemira kemi, ett företag som bland annat tillverkar vattenreningskemikalier. Det ska vi i Sverige vara glada över. Vatten är ett av våra viktigaste livsmedel och vattenförsörjningen räknas därför som samhällskritiskt.

Aspaplast i Bålsta ställer om och producerar skyddsvisir till Region Uppsala

14 apr 2020
När Anna Seilinger, vd för Aspaplast, läste en nyhet om några personer som tillverkade visir till sjukvården hemma tänkte hon att det måste ju Aspaplast också kunna göra. Nu produceras företaget 3.000 skyddsvisir om dagen och levererar till både Region Uppsala, Heby kommun och Uppsala kommun.

EU Kommissionen tydliggör om tillåten samverkan under Coronakrisen

9 apr 2020
För att kunna möta den starkt växande efterfrågan på produkter och tjänster under COVID-19 utbrottet har Kommissionen tydliggjort hur de kommer att bedöma  samverkan mellan företag i syfte att åtgärda brist på essentiella produkter och tjänster. Samtidigt är de tydliga med att samverkan som går längre än nödvändigt inte kommer att accepteras.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in