Nyheter

Nyheter

Europaparlamentet säger nej till plaståtervinning

12 feb 2020 | Plast
Europaparlamentet har idag stoppat kommissionens förslag om begränsningar av bly i PVC. Beslutet innebär att ledamöterna struntar i den omfattande utvärdering som gjorts av den europeiska kemikaliemyndigheten (ECHA) vilken slår fast att återvinning är det bästa alternativet ur hälso- och miljösynpunkt.

Startupbolag inom life science - Välkommen på seminarium

11 feb 2020
I december presenterade regeringen Sveriges nya life science-strategi. Ambitionen är att Sverige ska vara en ledande life science-nation och för att det ska bli verklighet behövs både dagens stora väletablerade industriföretag, satsningar på FoU och nya innovativa bolag som växer och bidrar till sektorns utveckling och tillväxt.

Ökat samarbete med industrin är nödvändigt

10 feb 2020
Nej, ökad basfinansiering till RISE är inte vad industrin, svenska innovationssystemet eller Sverige behöver i kommande forsknings- och innovationsproposition. Att vända utvecklingen och göra Sverige mer attraktivt för industrins investeringar kommer kräva långsiktighet, internationellt fokus och samarbete. För det krävs ett omtag i styrningen av institut och lärosäten som gynnar forskningssamarbete med industrin.

Coronaviruset: Så här kan arbetsgivaren agera

31 jan 2020 | Arbetsgivarguiden
En högaktuell fråga är oron kring Coronaviruset. Vi har sammanställt hur du som är arbetsgivare kan agera om anställda varit i områden drabbade av viruset.

Magnus Huss debatt om plastpåseskatten

31 jan 2020 | Plast
Den 29 januari tog riksdagen beslut om att införa en skatt på plastpåsar. Den nya skatten har sedan dess debatterats flitigt bland annat i Svenska Dagbladets ledarpodd. I panelen fanns förutom Magnus Huss, IKEM även Mats Hedenström, Svensk Handel, Jesper Sandström, Svenska Dagbladet och Rebecka Le Moine, skattepolitisk talesperson för Miljöpartiet.

Plastpåseskatten ett bakslag för miljö och svensk industri

30 jan 2020 | Plast
Riksdagen har den 29 januari beslutat att införa en skatt på plastpåsar. Skatten är ett bakslag för både miljön och svensk industri då skatten kommer att leda till minskad plaståtervinning och ökade koldioxidutsläpp.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in