Nyheter

Nyheter

Vinn-vinn när företag ställer om och tillverkar skyddsförkläden av PVC

7 apr 2020
I spåren av att inställda mässor och konferenser tappade Rollup-Kungen de flesta av sina kunder och var tvungna att varsla personal. Efter ett upprop på LinkedIn av Riflex film som ville hitta nya samarbetspartners ställer nu Rollup-Kungen om till att tillverka skyddsförkläden. Arbetstillfällen räddas och sjukvårdspersonal får de skyddskläder de så väl behöver.

Mikroplaster i vårt dricksvatten påverkar inte hälsan

6 apr 2020 | Plast
Livsmedelsverket menar att dricksvattnet i Sverige inte innehåller mikroplaster i sådan omfattning att det påverkar hälsan. Det visar Livsmedelsverkets sammanställning som myndigheten genomfört på uppdrag av regeringen. Men mer forskning behövs.

Medlemsfakturering skjuts upp

30 mar 2020
För att underlätta för medlemsföretagen skjuter Svenskt Näringsliv, IKEM och övriga organisationer som är medlemmar i inom Svenskt Näringslivs-sfären upp faktureringen av medlemsavgifterna för årets första halvår från den 2 april 2020 till den 1 juni 2020.

Extra skift och helgarbete– så möter förpackningsindustrin ökad efterfrågan

30 mar 2020
Med extra arbetsskift och helgarbete, men också omställning av produktionslinjer möter förpackningsindustrin den ökade efterfrågan på plastflaskor till desinfektionsmedel. Efterfrågan på desinfektionsmedel har ökat dramatiskt i och med utbrottet av coronavirus. Flera företag ökar nu produktionen eller ställer om från annan produktion. Emballator Melleruds Plast ställer nu om produktionen och jobbar extraskift för att kunna möta efterfrågan.

Donationer ska minska corona-smitta

26 mar 2020
Corona-viruset utmanar våra samhällen, bristen på skyddsutrustning och desinfektionsmedel är akut. Det finns mycket som ser hopplöst ut just nu. Samtidigt händer också positiva saker. Här kommer några exempel på företag som försöker hjälpa till.

Barnomsorg för samhällskritiska verksamheter

26 mar 2020 | Arbetsgivarguiden
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har tagit fram föreskrifter och allmänna råd som ska säkra barnomsorg för barn och elever som har behov av omsorg för att samhällsviktiga verksamheter ska kunna upprätthållas även i ett läge där förskolor och grundskolor är stängda.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in