Nyheter

Nyheter

"Skattefinansierade löneökningar är en återvändsgränd"

3 apr 2019
Missförstånden kring den svenska lönebildningen är många, nu senast på Dagens Nyheters ledarplats. DN verkar tro att dagens ordning, där den internationellt konkurrensutsatta industrin anger normen för lönebildningen, skapar ojämställda löner och bidrar till att ”kvinnors flit syns dåligt i lönekuvertet”. Den aktuella ledaren i DN bygger till stor del på en rapport skriven av ekonomen Markus Kallifatides på uppdrag av fackförbunden 6F. Kallifatides är även ordförande i Reformisterna, en socialdemokratisk förening som återfinns i partiets vänsterfalang.

”Så skapas en konkurrenskraftig cirkulär ekonomi”

3 apr 2019
Idag, 3 april, lanserar Svenskt Näringsliv ett positionspapper om cirkulär ekonomi,  ”Cirkulär ekonomi för ett konkurrenskraftigt och hållbart näringsliv i Sverige”. Materialet presenterades på ett fullbokat seminarium nu på morgonen. Näringslivet spelar en central roll i utvecklingen mot den cirkulära ekonomin. Det svenska näringslivet har höga ambitioner när det gäller cirkulär ekonomi och vill axla en drivande roll.

Kemikarriär en sajt för unga och lärare

3 apr 2019
Kemikarriär.se är en karriärsajt framför allt för unga, men även studie- och yrkesvägledare, lärare och andra som är intresserade av kemiindustrin och dess jobbmöjligheter.

Välkommen till EasyFairs Plastteknik!

2 apr 2019
8 till och med 9 maj är det dags för EasyFairs Plastteknik där IKEM är en av mässans samarbetspartners. Mässan som är i Malmö samlar nordens leverantörer och experter inom plast och produktion. IKEM  finns i monter C24, kom gärna och hälsa på. 9 maj håller IKEM frukostseminariet"En gemensam plaströst" och kursen "Värt att veta om plast" i vilken vi samarbetar med Polymercentrum.

Välkommen till Gilla Jobbet!

2 apr 2019
Anmäl dig till Gilla Jobbet! Den 24 oktober är det dags för en heldag i Stockholm med inspirerande seminarier om hälsa och säkerhet på jobbet. Gilla Jobbet är kostnadsfritt.

Vad innebär förbudet mot engångsplast?

1 apr 2019 | Plast
Den 27 mars godkände Europaparlamentet ett nytt direktiv om att minska vissa plastprodukters inverkan på miljön. Det innebär att vissa produkter som bomullspinnar, bestick, tallrikar och sugrör i plast förbjudas från och med 2021. IKEM har framfört kritik mot att man inte prioriterar ökad återvinning och minskad resursförbrukning istället. Nedan berättar vi mer om vad direktivet innebär.

Frågor och svar om semester

29 mar 2019
Vi besvarar de vanligast förekommande frågorna om semesterförläggning och arbetstidsförkortning.

Beroenden kräver starka team

29 mar 2019
En osund relation till alkohol, droger eller spel är ett stort problem för den som drabbas och för de närstående, men också på jobbet. IKEM:s medlemmar har möjlighet att ta del av framgångsfaktorer för rehabilitering vid missbruk och beroenden.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in