Förskola till klass 3

Berta är drakflickan som älskar att experimentera och som lär ut spännande kemi till de allra yngsta. Boken, som är framtagen i samarbete med Navet science center, innehåller tio sagor om Berta. Varje kapitel avslutas med ett fint illustrerat experiment som är lätt att genomföra. Till boken finns vuxenhandledning, handdocka och storbok. Bertas Experimentbok finns även översatt till engelska och norska.

Klicka på pilen och beställ!

Bertas Experimentbok

örsta boken om drakflickan Berta som älskar kemi och lär ut spännande experiment till de allra yngsta och deras pedagoger. Boken innehåller tio sagor om Bertas upptåg. Varje saga avslutas med ett experiment som är lätt att genomföra.Alla ingredienser som behövs går att handla i en vanlig mataffär.

Pris 149:- + moms och frakt.

Klicka på pilen och beställ!

Storbok till Bertas Experimentbok

Innehåller bilder från experimentboken så att barnen ska kunna titta på bilderna medan läraren läser sagorna. Dessutom finns alla experiment i storformat. Storboken är försedd med spiralbindning vilket gör det lätt att hänga upp boken och att byta sida.

Pris 249:- + moms och frakt.

Klicka på pilen och beställ!

Vuxenhandledning till Bertas Experimentbok

I vuxenhandledningen har vi samlat Science Center NAVETs bästa tips och förslag på hur experimenten kan göras extra intressanta för barngruppen. Dessutom innehåller vuxenhandledningen fakta om vad som händer under experimentet och förslag på ytterligare experiment.

Pris 50:- + moms och frakt.

Klicka på pilen och beställ!

Berta handdocka

Låt handdockan Berta vara med när barnen arbetar med Berta-materialet, hon kommer få många frågor och förtroenden.

Pris 149:- + moms och frakt.

Klicka på pilen och beställ!

Förskolepaket Bertas Experimentbok

Prisvärt paketerbjudanden. Bertas Experimentbok, storbok och vuxenhandledningen till Bertas Experimentbok samt Berta handdocka.

Pris 495:- + moms och frakt.

Bara att ladda ner

Diplom Bertas Experimentbok

Fint diplom som du kan dela ut när barnen genomfört alla experiment i Bertas Experimentbok.

Klicka på pilen och beställ!

Berta på nya äventyr

Andra boken om drakflickan Berta som älskar kemi och lär ut spännande experiment till de allra yngsta och deras pedagoger. Boken innehåller tio nya sagor om Bertas upptåg. Varje saga avslutas med ett experiment som är lätt att genomföra. Alla ingredienser som behövs går att handla i en vanlig mataffär.

Pris 149:- + moms och frakt.

Klicka på pilen och beställ!

Storbok till Berta på nya äventyr

Innehåller bilder från sagoboken så att barnen ska kunna titta på bilderna medan läraren läser sagorna. Dessutom finns alla experiment i storformat. Storboken är försedd med spiralbindning vilket gör det lätt att hänga upp boken och att byta sida.

Pris 249:- + moms och frakt.

Klicka på pilen och beställ!

Vuxenhandledning till Berta på nya äventyr

I vuxenhandledningen har vi samlat Science Center NAVETs bästa tips och förslag på hur experimenten kan göras extra intressanta för barngruppen, dessutom innehåller vuxenhandledningen fakta om vad som händer under experimentet och förslag på ytterligare experiment som är lämpliga för den tänkta åldersgruppen.

Pris 50:- + moms och frakt.

Klicka på pilen och beställ!

Förskolepaket Berta på nya äventyr

Prisvärt paketerbjudanden. I förskolepaketet har vi samlat Berta på nya äventyr samt storbok och vuxenhandledning till Berta på nya äventyr.

Pris 405:- + moms och frakt.

Klicka på pilen och ladda ner

Klicka på länken och ladda ner

Berta som klippdocka

Träna finmotoriken genom att klippa ut den fina pappersdockan av Berta. Bör klistras upp på styvt papper innan du klipper.

Klicka på pilen och beställ!

Kemidetektiven Gilbert bland skurkar och burkar

Andra boken om kemidraken Gilbert. Författare Lena Gennerud och samma fina illustrationer av Karin Södergren som i Berta-böckerna. Ett experiment till varje kapitel i boken, men de är ganska svårt att få tag på ingredienser till dem. I lärarhandledningen finns alternativa experiment som är lättare att genomföra.

Pris 60:- moms och frakt.

Klicka på pilen och beställ via e-post!

Bertas Eksperimentbok

Bertas experimentbok översatt till norska genom ett samarbete med Vitensenteret Innlandet på Gjøvik.

Klicka på pilen och beställ!

Berta på nye eventyr

Berta på nya äventyr översatt till norska genom ett samarbete med Vitensenteret Innlandet på Gjøvik

Klicka på pilen och beställ!

Chemistry is magic, or the Saga of Gilbert

Engelsk version av Trolleri och magi – allt är kemi, Sagan om Gilbert. Böckerna om Gilbert kom ut i mitten på 1990-talet. Han var den första kemidraken och är Bertas storebror. Det är ganska svårt att få tag på ingredienser till Gilberts experiment och en rekommendation är därför att använda de alternativa experiment som finns i lärarhandledningen. Den första boken är slutsåld på svenska, men går att beställa på engelska.

Pris 60:- moms och frakt.