Skriv ut

Perstorps mjukgörare Pevalen ™ godkänd för livsmedelskontakt

Kemiföretaget Perstorp utvecklar högpresterande och hållbara mjukgörare. Nu har deras nya mjukgörare Pevalen blivit godkänd av USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet (FDA) för kontakt med livsmedel. För att möta den växande efterfrågan har produktions

- Godkännandet för livsmedelskontakt kommer att ytterligare stärka vårt erbjudande till den nordamerikanska marknaden. Vi tror att det blir en stor tillväxtregion för mjukgöraren Pevalen, eftersom den hjälper tillverkare av mjukgjorda PVC-produkter att uppfylla de högsta nationella lagstiftningskraven utan att göra intrång i prestanda eller kvalitet ", säger Jenny Klevås, produktchef på Perstorp.

Pevalen ™ är Perstorps högpresterande mjukgörare som inte tillhör ftalatgruppen. Den är perfekt för känsliga produkter som t.ex. kläder och accessoarer, sport och fritidsprodukter, fordonsinteriörer eller andra inomhusapplikationer som möbler, golv eller väggbeklädnader i både bostäder och offentliga utrymmen. Pevalen ™ har unika egenskaper och kombinerar hög mjukgöringseffektivitet med låg migration och volatilitet. Genom FDA- godkännandet får Pevalen nu också användas i PVC-film för livsmedelsförpackningar.

– Den globala efterfrågan på ftalat-fria mjukgörare beräknas fortsätta att växa till cirka 100 000 ton per år, säger Markus Jönsson, vicepresident Plasticizers, Perstorp.

För mer detaljerad information om livsmedelsgodkännandet kontakta Jenny Klevås, produktchef på Perstorp.

Relaterad information