Ett medlemskap som lönar sig

Som medlem i IKEM får du tillgång till all vår service service och rådgivning. Våra medlemssidor på webben är fyllda med nyttigheter och du kan delta i nätverk eller gå våra utbildningar. Du får nyhetsbrev och tillgång till arbetsgivarjouren. Här har vi samlat de viktigaste medlemsförmånerna. Varmt välkommen som medlem!

Medlemssidor på webben

På medlemssidorna på ikem.se finns vår populära Arbetsgivarguide med utförlig information och rådgivning kring arbetsrätt och kollektivavtal. Du kan ladda ner blanketter och mallar som anställningsavtal och blanketter för uppsägning. Du hittar stöd och hjälp inför en ansökan om miljötillstånd och du hittar fakta kring REACH, den europeiska kemikalielagstiftningen.

Redan medlem? Logga in här

Arbetsgivarjouren hjälper dig

Har du frågor kring arbetsrätt eller tolkning av kollektivavtalet? Du som är medlem i IKEM får hjälp med enklare arbetsrättsliga frågor direkt av våra erfarna rådgivare och förhandlare. Telefonjouren är öppen på vardagar och där får du hjälp på en gång, via e-post får du svar inom ett dygn. 

Kontakta Arbetsgivarjouren

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Vad är du intresserad av? Vi har flera olika nyhetsbrev som du kan prenumerera på. Arbetsgivarbrevet innehåller allt det du behöver veta om arbetsrätt och kollektivavtal. Konjunkturbarometern tar tempen på hur vår industri mår. Resultatet baseras på vad medlemsföretagen svarat i en konjunkturenkät som skickas ut kvartalsvis. Nyhetsbrevet Extract spanar i omvärlden och snappar upp nyheter som är intressanta för dig som arbetar inom innovations- och kemiindustrin.

Prenumerera här

Gå våra utbildningar och delta i våra aktiviteter

Som medlem får du tillgång till utbildningar inom arbetsrätt, lönebildning, arbetsmiljö, processäkerhet och många andra ämnen. Kika in i vårt kalendarium där du också hittar nätverksträffar, konferenser och seminarier. Vi har också onlinekurser och inspelade webbinarier som du kan ta del av när du vill.

Utbildningar och aktiviteter

Gå med i våra nätverk och arbetsgrupper

Jobbar du med arbetsgivarfrågor, kemikaliekontroll, tillståndsfrågor eller processäkerhet? Medlemsföretagen inom IKEM samarbetar på flera olika sätt för att driva gemensamma frågor eller för att ge varandra nya idéer och stöttning inom olika nätverk. Läs mer om alla de nätverk och grupper som finns inom IKEM.

Spana in alla nätverk och arbetsgrupper

Samverkan ger styrka

IKEM är med i Svenskt Näringsliv, och tillsammans med 47 andra medlemsorganisationer är vi den ledande företagarorganisationen i Sverige. Ett medlemskap hos oss innebär att ditt företag också är medlemsföretag i Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv driver frågor som är viktiga för alla företag oavsett bransch. Det handlar bland annat om minskat regelkrångel, skatter, kompetensförsörjning, energi och infrastruktur. Bra företagsklimat, framgångsrika företag och därmed trygga jobb – det är viktigt för oss alla oavsett bransch.

Tillsammans i Svenskt Näringsliv samlar vi 60 000 svenska företag – det gör oss till en stark kraft. Läs mer om Svenskt Näringsliv här.

Följ oss på sociala medier

För att hålla dig uppdaterad om allt som händer hos IKEM och vad vi jobbar med – följ oss gärna på Twitter och LinkedIn

Hör av dig!

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor eller förslag. Vi finns till för våra medlemmar och är alltid nyfikna på vad ni tycker. 

Kontakta oss här

Undrar du något?

Hur vet jag att IKEM är rätt för mitt företag? Vad kostar det? Vilket kollektivavtal kommer gälla hos oss? Det finns många frågor inför ett medlemskap. Kontakta oss så reder vi ut allt!

Telefon010-455 38 50

Epostmedlem@ikem.se

Jag är intresserad av medlemskap i IKEM

Vi kommer behandla dina personuppgifter om du skickar in formuläret. Läs om vår personuppgiftsbehandling här.