Kemins Dag och Science Centers

IKEM har arrangerat Kemins Dag då elever får göra kemiexperiment i många år. Vi undersöker nu om det finns resurser och intresse hos andra aktörer att fortsätta arbetet med Kemins Dag tillsammans med oss. Det innebär att vi pausar Kemins Dag 2024. Är du kemiintresserad och vill lära dig mer? Då rekommenderar vi dig att besöka Science Centers.

Kemins Dag

Innovations- och kemiindustrierna – IKEM har sedan början på 90-talet arrangerat Kemins Dag i grundskolor över hela landet. Tillsammans med engagerade lärare har nära 100 000 elever varje år fått genomföra spännande och pedagogiska experiment i syfte att väcka och stimulera intresset för ämnet kemi - och för framtida jobb i kemibranschen.

Vi undersöker nu om det finns resurser och intresse hos andra aktörer att fortsätta arbetet med Kemins Dag tillsammans med oss. Det innebär att vi pausar Kemins Dag 2024.

Science Centers

Science Centers stimulerar nyfikenheten och medverkar till att sprida en positiv attityd till naturvetenskap och teknik. I Sverige finns 19 science centers som är spridda över hela landet. De tar emot både skolklasser och allmänhet.
 

Besök ett Science Center

Svenska Science Centers är en medlemsförening som företräder, främjar och utvecklar branschen med 20 science centers från Malmö i söder till Luleå i norr.

Här hittar du alla Science Centers i Sverige