Balthazar - Sinnenas verkstad

Välkomna att upptäcka Balthazar med oss!

Vår upplevelsemiljö är fylld med utforskande och utmaningar i tekniken och naturvetenskapens värld för hela familjen. Varför inte lösa gåtan med Mysteriepulvret i Labbet, gnugga hjärnan i Mattebazaren och Hjärnastiksalen eller utmana dina byggfärdigheter och kreativitet i Makerverkstan och LEGO-Borg. Missa inte heller att mäta vattnets kraft eller tillverka din egen kartonglastbil i den smarta fabriken.

I våra upplevelsemiljöer och café finns det vetenskap, klurigheter och skoj för alla, liten som stor!

Öppettider 10.00-16.00 måndag - söndag

Kemins Dag

Under Kemins dag fredag 18/10 är skolklasser varmt välkomna till oss för att labba med Kemins dags material på temat periodiska systemet. Det finns även möjlighet för oss att besöka din skola under dagen.

Hör av dig till balthazar@skovde.se eller tel 0500 498730 om du är intresserad av att boka ett labbpass till din klass! Helt kostnadsfritt för skolor i Skövde kommun.

Höstlov 

Årets Kemins dags tema fortsätter måndag 28/10 med premiär för Balthazars nya kemishow om just periodiska systemet. Varje dag under höstlovet har du möjlighet att uppleva olika kemiska ämnen, experiment och fenomen. Showen fortsätter under hösten och vintern med visning varje lördag och söndag. Ingen förbokning krävs.

Läs mer på Balthazars webbplats www.balthazar.nu

Besöksadress

Kavelbrovägen 2B
541 36 Skövde

Läs mer