Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Vattenhallen Science Center

Vattenhallen Science Center tar emot skolgrupper, praktikanter och personal från många orter runt om i Sverige och intresset att besöka oss ökar hela tiden. På helgerna och under skolloven har vi öppet för allmänheten och anordnar barnkalas. Företag, institutioner, studentföreningar och andra organisationer kommer till oss för att ha möten, konferenser, fester och så förstås för att experimentera och samverka i bland annat vår 5-kamp.

Vattenhallen är ett science center med stark anknytning till Lunds universitet. Lunds Tekniska Högskola LTH samverkar med Naturvetenskapliga fakulteten i verksamheten och inrymt i Vattenhallens lokaler finns idag Lunds planetarium. Institutioner vid universitetet och företag bidrar med medel samt expertis och ämneskunnande i utvecklingen av nya experiment. Många forskare är aktiva i möten med skolelever och andra besökare i Vattenhallen, vilket bidrar till vår intention att vara en mötesplats för universitet, skola, allmänhet och näringsliv.

Kemins Dag på Vattenhallen Science Center

Vattenhallen Science Center håller i samband med populärvetenskapliga Framtidsveckan på Lunds universitet öppet hus under helgen, 23-24 oktober, med fri entré för förbokade besökare mellan kl. 12-17. Temat för framtidsveckan är Genombrott och kommer att tolkas på flera olika sätt. Vattenhallen bjuder bland annat på miniföreläsningar, lättsamma presentationer och experiment. Ett flertal forskare kommer att medverka och presentera sina framtidsvisioner där kemi kommer att vara ett inslag.

Besöksadress:
John Ericssons väg 1,
223 63 Lund

Läs mer