Material för skolan

Här har vi samlat information om alla olika typer av undervisnings- och inspirationsmaterial som lärare och elever kan beställa från IKEM. Välkommen att läsa mer om hur innovationer inom kemi- och materialteknik bidrar till ett mer hållbart samhälle.

 

Bertas Experimentbok

F-klass 3, Lärare
Berta är drakflickan som älskar att experimentera och som lär ut spännande kemi till de allra yngsta. Boken, som är framtagen i samarbete med Navet science center, innehåller tio sagor om Berta. Varje kapitel avslutas med ett fint illustrerat experiment som är lätt att genomföra. Till boken finns vuxenhandledning, handdocka och storbok. Bertas Experimentbok finns även översatt till engelska och norska.
Läs mer och beställ här

Berta på nya äventyr

F-klass 3, Lärare
Andra boken om drakflickan Berta som älskar kemi och lär ut spännande experiment till de allra yngsta och deras pedagoger. Boken innehåller tio nya sagor om Bertas upptåg. Varje saga avslutas med ett experiment som är lätt att genomföra. Till boken finns vuxenhandledning och storbok. Berta på nya äventyr finns även översatt till norska.
Läs mer och beställ här

Kemilektioner för grundskolan

F-klass 3, Klass 4-6, Lärare
Tolv kemilektioner som var och en är uppbyggd kring ett experimenten som passar till årskurserna 4-6. Till varje lektion finns även experiment som passar för årskurser 1-3. Det finns många förslag på experiment att hämta på nätet. Det som skiljer Kemilektioner för grundskolan från andra experimentförslag är att materialet även innehåller pedagogiska tips till varje lektion. Kemilektioner för grundskolan togs fram under Kemins år 2011, men är fortfarande lika aktuellt.
Här hittar du alla Kemilektioner för grundskolan